Netflix

Netflix-hype: Fyre

Fyre festival

De kans is groot dat je bovenstaande afbeelding herkent. Het is een screenshot uit dé video die overal in 2017 op onder andere Facebook en Instagram stond. In deze Netflix-hype maken we kennis met Fyre. The Greatest Party That Never Happened.

Het grootste feest ooit op een exclusief eiland op de Bahama’s werd gepresenteerd als een droom, het werd uiteindelijk de grootste nachtmerrie. FYRE The Greatest Party that Never Happened laat zien hoe een bijna perfecte marketingcampagne uiteindelijk één grote oplichting bleek te zijn.

Toen ik zag dat deze documentaire op Netflix stond, trok dat direct mijn aandacht. Ik herkende de video zeker nog wel, maar moest hem wel even terug kijken om alles weer goed op te halen. Ik weet nog wel dat ik alleen maar dacht: wauw, waarom geven mensen daar zo veel geld aan uit? Natuurlijk, het zag er ontzettend mooi uit, maar zó veel geld….?
Toen ik later foto’s en video’s voorbij zag komen van de witte tenten, de matrassen en alle ophef op Instagram en Twitter las vanuit Amerika was ik dan ook enorm verbaasd. Als buitenstaander denk je al snel: waarom hadden mensen niet door dat het te mooi was om waard te zijn?!
En goed nieuws, je vraag wordt beantwoord in deze documentaire. Fyre neemt je mee in het gehele proces. Hoe het bedacht werd, hoe de geweldig mooie video bedacht was, hoe het daarna compleet mis ging. En natuurlijk alle reacties. Waarom ging dit echt pas op het allerlaatste moment mis?

“Waarom DEED niemand iets?!”

De documentaire zit erg goed in elkaar. Alle gebeurtenissen komen in een logische volgorde. Weet je dus niks af van Fyre, dan is de documentaire ook erg goed te volgen. Verschillende mensen komen aan bod, waaronder voornamelijk de werknemers die voor Fyre hebben gewerkt en eigenlijk ook niet goed snappen hoe zij zo ver hierin mee zijn gegaan. Wat ik mij ook erg goed kan voorstellen. Zolang jij te horen krijgt: het komt wel goed, doe je ding en alles loopt vlekkeloos. Dan geloof je dat, denk ik. Je doet dan maar gewoon je ding. En natuurlijk zit er nog de gehele hype omheen dat dit HET festival zou worden. Super exclusief, luxe, maar vooral geweldig. En door de promo te hebben gezien en meegemaakt te hebben, hebben ze al een voorproefje kunnen krijgen. Waarom zou de rest dan niet ook goed gaan?!

Bij het kijken van de documentaire zit je eigenlijk alleen maar hoofdschuddend toe te kijken. Waarom is die gast er niet eerder mee gekapt? Waarom ging hij zo ver door? Waarom DEED niemand iets?! Zo veel vragen, waardoor je de hele documentaire in een klap uitkijkt. Heb je anderhalf uur vrij? Kijk deze documentaire. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply 10 x Netflix documentaires die je moet zien - Adorable Books april 6, 2019 at 06:00

    […] hebt vast wel gehoord van het FYRE festival dat enorm geflopt is. De documentaire FYRE vertelt het complete verhaal van het luxe muziekevenement op een chic privé-eiland dat compleet […]

  • Leave a Reply