Filmrecensies, Films, Netflix

Netflix film: Someone Great

Toen Tedje en ik laatst gezellig een film- en snackdagje hadden gepland, vonden we eindelijk de tijd om de Netflix film Someone Great te kijken. Benieuwd wat ik ervan vond? Ik vertel je er meer over!

Waar gaat Someone Great over?

Muziekjournaliste Jenny is gedumpt door haar vriend en maakt zich op voor een nieuw begin en een laatste avontuur met haar allerbeste vriendinnen.

Someone Great gaat over Jenny. Nadat ze een nieuwe baan heeft gevonden in San Francisco, moet ze gedwongen verhuizen vanuit New York. New York, waar heel haar leven ligt. Haar relatie gaat hierdoor uit, na bijna 9 jaar. Jenny moet op zoek naar een nieuwe ‘ik’, en hoe kan dat nu beter dan met je allerbeste vriendinnen! Samen beleven ze een avond die ze nooit zullen vergeten.

‘Grappig hoeveel herkenbare, moderne situaties er worden geschetst in Someone Great’

Iedereen die ooit een break-up heeft meegemaakt, weet wat voor een rollercoaster het kan zijn. Het ene moment voel je je super, het andere moment kun je om de kleinste herinneringen huilen. Deze fases gaat Jenny ook door in Someone Great. Na 9 jaar is haar relatie uitgegaan en ze vraagt zichzelf af waar het is fout gegaan. Ze vlucht naar haar vriendinnen en ze besluiten om naar het gaafste feestje ooit te gaan! Ik vind het leuk dat er heel veel moderne aspecten in de film zitten. Social Media speelt een rol in de film maar ook het taalgebruik is zo herkenbaar. Ik vond de band tussen de vriendinnen echt heel leuk om te zien. Ze waren onderling ontzettend gek, wat denk ik een ideale vriendschap omschrijft. Ook de manier hoe de vriendinnen Jenny proberen op te beuren is hilarisch. Na het zien van deze film bleef er echt een ‘feel good’ gevoel achter. Echt een perfecte film om met vriendinnen te kijken. Verstand op 0 en lekker lachen!

Someone Great

Titel: Someone Great
Regie: Jennifer Kaytin Robinson
Verschenen: 19 april 2019
Duur: 92 minuten
Cast: Gina Rodriguez, Brittany Snow, DeWanda Wise
Genre: Comedy, Romantiek

Rating: 7.5/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Bettie augustus 21, 2019 at 12:41

    Leuk om zo te lezen wat iemand anders ervan vindt. Ik vond deze film (net zoals bijna alle andere Netflix films) echt gewoon gemiddeld qua niveau. Het blijft niet hangen en op sommige momenten tijdens de film verveelde ik mij gewoon.

    Bettie

  • Reply Films in New York: deze films spelen zich af in The Big Apple januari 1, 2020 at 17:05

    […] Gretta is een Britse singer-songwriter die samen met haar vriend Dave naar New York verhuist voor de muziek. Als Dave kennismaakt met roem weet hij de verleidingen niet te weerstaan en laat hij de hopeloos verliefde Gretta alleen achter. Haar leven krijgt een positieve wending wanneer Dan, een ontslagen muziekproducent, haar op een avond hoort zingen en hij geïnspireerd raakt door haar talent. Samen besluiten ze om hun muzikale kennis te bundelen en op zoek te gaan naar nieuw geluk in New York City. Hun samenwerking leidt tot een betoverend portret van een ontluikende liefde. Lees ook: een van de leukste films in New York: Someone Great. […]

  • Leave a Reply