Filmrecensies, Films, Netflix

Netflix film: Alex Strangelove


Yes, vandaag is het weer tijd voor een Netflix original film! Laatst keek ik samen met Tedje naar de film Alex Strangelove. Een mooie film over een jongen die uit de kast komt.

Het plan van middelbare scholier Alex Truelove om zijn maagdelijkheid te verliezen aan zijn knappe vriendin Claire gaat mis wanneer hij de net zo innemende Elliot ontmoet.

Alex Truelove is een gemiddelde middelbare scholier, met een aantal goede vrienden en een lieve vriendin. Er is echter nog een ding wat hij en zijn vriendin nog niet hebben gedeeld: het bed. Hij weet niet waarom, maar iets houdt hem tegen om ‘het’ te doen. Het zal wel de spanning zijn omdat het nieuw is toch? Wanneer hij en zijn vriendin eindelijk een dag hebben geprikt waarop ‘het’ gaat gebeuren, ontmoet hij Elliot op een feestje. Hij weet niet waarom, maar Elliot roept een bepaald gevoel bij hem op. Is hij homo? Of misschien bi? Of is hij gewoon in de war omdat hij zich zo focust op zijn ontmaagding? Tijdens de film Alex Strangelove gaat hij op zoek naar zijn echte ik.

‘Alex Strangelove kaart een actueel onderwerp aan en laat dagelijkse problemen zien waar jongeren tegenaan lopen’

Alex Strangelove is een enorm actuele film die een onderwerp aankaart wat alledaags is. Alex strugglet met zichzelf en zijn eigen gedachten. Wanneer hij in aanraking komt met een bepaalde jongen, merkt hij dat hij van slag raakt en over alles gaat nadenken. Hij komt erachter dat hij toch wat anders voelt voor zijn vriendin dan hij in eerste instantie dacht. Wanneer hij voor het eerst seks heeft met haar, wat eigenlijk spectaculair zou moeten zijn, merkt hij dat het hem toch minder doet dan verwacht. En dat komt omdat zijn hoofd ergens anders zit, beter gezegd bij iemand anders. Iedereen merkt dat Alex zich vreemd gedraagt, maar niemand weet waarom. Als Alex er zelf eindelijk zijn vinger op weet te leggen valt alles op zijn plek. Ik vind dat Alex Strangelove op een mooie manier aandacht besteedt aan dit onderwerp. De film vond ik af en toe een beetje overdreven, wat het voor mij wel wat minder maakte en deed ook erg jong aan. Maar ik denk dat het ook voor een jongere doelgroep is gemaakt. Veel puberale gedachtes en overdreven situaties, maar op bepaalde vlakken kan het denk ik wel herkenbaarheid oproepen. Al met al een prima film over dit onderwerp, in de verte wel vergelijkbaar met Love, Simon, al vind ik die film dan wel net iets beter dan deze.

Alex Strangelove

Titel: Alex Strangelove
Regie: Craig Johnson
Verschenen: 8 juni 2018
Duur: 99 minuten
Cast: Madeline Weinstein, Isabella Amara, Ayden Mayeri
Genre: Comedy, romantiek

Rating: 6,5/10

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply