Netflix

Netflix documentaire tip: Explained

Explained

Al langere tijd kom ik er voor uit dat ik documentaires vaak leuker vind dan series. Ik kan me echt uren vermaken met goede documentaires, met name die over de natuur of over oceanen. Onlangs ben ik een, voor mij, nieuwe documentaire tegengekomen die ik moet delen: Explained.

Hoewel ik kan genieten van documentaires die uren duren, vind ik het ook heel fijn om een kortere docu tussendoor te kijken. Ik werd door een vriendin geattendeerd op Explained: de afleveringen duren maar 20 minuten en zijn enorm leerzaam. Op een leuke manier wordt je van alles uitgelegd. Het is een samenwerking tussen Netflix en de Amerikaanse nieuws- en opiniewebsite Vox, die vooral bekend is geworden door het gemakkelijk uitleggen van het nieuws.

De eerste aflevering die ik bekeek ging over het vraagstuk waarom vrouwen vaak minder geld verdienen dan mannen om vervolgens meer te leren over het uitroepteken. Hoewel er zwaardere onderwerpen aan bod komen, proberen ze het dus ook te mixen met behapbare onderwerpen. En gelukkig maken ze ook de wat ‘zwaardere’ onderwerpen een stuk meer behapbaar en vooral makkelijk te begrijpen.

Bij Explained wordt bijvoorbeeld gesproken over de wereldwijde water crisis. Ook wordt de vraag beantwoord of de mens wel monogaam kan zijn, maar natuurlijk komen er ook lichtere onderwerpen aan bod zoals de allereerste tatoeage en meer uitleg over K-pop. In de afleveringen komen ook animaties naar voren om de informatie aan te dikken en beter uit te leggen.

Iedere woensdag staat een nieuwe aflevering voor je klaar op Netflix. Ik kijk er echt naar uit om weer wat nieuws te leren! En het allerfijnste? Je hoeft niet in de juiste volgorde te kijken en instappen wanneer je wilt. Geen zin om te leren over een bepaald onderwerp? No big deal, dan skip je ‘m en bekijk je een andere aflevering!

Heb jij al een (of meerdere) aflevering(en) van Explained gezien op Netflix?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *