Documentaires,  Netflix

Netflix documentaire: The Disappearance of Madeleine McCann

Elke keer als Netflix een documentaire(reeks) uitbrengt, zit ik helemaal klaar voor de tv. Toen ik hoorde dat ze een documentaire hadden gemaakt over de verdwijning van Madeleine McCann, wist ik gelijk dat ik deze wilde zien. Want hoewel ik natuurlijk heb gehoord van deze mysterieuze verdwijning, wist ik nooit precies wat er was gebeurd. Daar geeft deze documentaire voor een groot deel wel verheldering in.

Documentaire The Disappearence of Madeleine McCann

De Netflix documentaire over Maddie McCann geeft een gedetailleerde kijk op de verdwijning van de drie jaar oude Madeleine McCann, die tijdens een vakantie met haar familie spoorloos verdween. Als het gezin op vakantie is in Praia de Luz (Portugal) met de drie kinderen, en een aantal andere gezinnen, slaat het noodlot toe. Wanneer de ouders ’s avonds in het nabijgelegen tapasrestaurant op het resort zitten te eten, wordt Madeleine uit haar kamer ontvoerd. Vanaf dat moment is het 3-jarige meisje spoorloos verdwenen.

Wat ik mooi vind aan de Netflix documentaire over de ontvoering van Maddie, is dat ze het gehele verhaal schetsen. Van begin tot nu. Dat de zaak van Madeleine McCann tot de dag van vandaag nog niet is opgelost, is geen nieuws. Het meisje is in 2007 ontvoerd en er zijn veel verschillende theorieën over wat er is gebeurd. Al deze theorieën worden uitgelicht waardoor je een goed beeld krijgt van deze zaak. Tenminste, het blijft een raadselachtige zaak waarin zelfs de ouders van Maddie op een gegeven moment hoofdverdachten zijn.

De ontvoering van Maddie

De ouders van Madeleine hebben ervoor gekozen niet mee te werken aan deze documentaire omdat ze niet inzagen hoe dit hun kon helpen bij de zoektocht naar Madeleine. Wel komen er bekenden van het gezin aan het woord, eventuele ooggetuigen en vakantiegangers die op hetzelfde moment in het resort verbleven. Daarnaast komen rechercheurs aan het woord, privédetectives en persvoorlichters. Daarmee probeert Netflix het verhaal zo volledig mogelijk te vertellen.


In de 8-delige documentaire over Maddie wordt alles verteld wat er tot nu duidelijk is over deze zaak. Feit blijft dat het meisje nog steeds vermist is en dat het de vraag is of ze überhaupt nog leeft. Deze zaak houdt jaren al menig mens bezig en daarom vind ik het mooi dat Netflix er opnieuw aandacht aan besteed. Wie weet zorgt dat wel weer voor nieuwe tips die uiteindelijk tot de onthulling kunnen leiden.

Al met al kan ik deze documentairereeks aanraden wanneer je houdt van docu’s over onopgeloste zaken. Ik heb de reeks in ieder geval in twee dagen helemaal afgekeken.

Heb jij de documentaire The Disappearence of Madeleine McCann al gezien?

One Comment

  • Judith

    Ik ben al twee keer begonnen aan de eerste aflevering, maar iets in die documentaire pakt mij niet. Altijd wel nieuwsgierig geweest naar de zaak van Maddie, maar ik weet dus niet of ik hem wel verder ga kijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *