Net als in de film
Boeken

Net als in de film – Rachel Winters

Onlangs kreeg ik een super tof boek binnen. Hoewel het omslag me totaal niet aansprak (naar mijn inziens ziet het er heel cliché uit) las ik de achterflaptekst en wist meteen: ik moest en zou dit boek lezen. Grappig, dat een omslag niet perse het meest belangrijke is in veel gevallen.

Waar gaat Net als in de film over?

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert. Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script. Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware. Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

In het verhaal van Net als in de film draait het om hoofdpersoon Evie, Evie zit vast in haar baan als assistent van een agent in de filmwereld. Ze had altijd graag scenarioschrijfster willen worden maar ze zit nu zo vast in haar rol… Zelfs een promotie kan er niet vanaf. Tot dé kans van haar carrière opduikt: een scenarioschrijver overtuigen om een scenario te schrijven voor een romcom. Probleem is alleen dat hij absoluut geen zin heeft om het verhaal te schrijven. Ze sluiten een overeenkomst en spreken af dat Evie zich gaat onderdompelen in meet-cutes (je weet wel: die bekende zoetsappige ontmoetingsscenes in romcoms) om op deze wijze de perfecte man te vinden. Ze stuurt de verslagen van de ontmoetingen naar de scenarioschrijver in kwestie. In de tussentijd is ze vaak in een bar te vinden waar ze vader Ben en zijn bijzondere dochter Anette ontmoet. Ze worden vrienden en regelmatig helpen ze haar.

‘Ik heb enorm genoten van elke bladzijde van Net als in de film

Het verhaal is super fijn geschreven en leest als een speer! Rachel Winters heeft een vlotte schrijfstijl die je echt in het verhaal weet te trekken. Wat ik super leuk vond, en een uniek aspect aan het redelijk cliche verhaal, was dat elk hoofdstuk begon met een scenario. Het is een heerlijk verhaal dat je in een mum van tijd hebt uitgelezen en ook zeker bij de feestdagen past. Het lag allemaal redelijk voor de hand hoe het verhaal zou eindigen maar toch heb ik iedere bladzijde ontzettend genoten en kon ik het boek echt niet neerleggen. Een aanrader!

Net als in de film

Titel: Net als in de film
Auteur: Rachel Winters
Verschenen: 1 november 2019
Pagina’s: 400
Uitgever: Luitingh Sijthof Amsterdam

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *