Nergens veilig
Boeken,  Thriller

Nergens veilig – Karen Rose

Karen Rose schrijft fantastische thrillers! En daar is Laura, van de Adorable Bookclub, het helemaal mee eens. Al eerder recenseerde zij meerdere boeken van Karen Rose. Nergens veilig belandde op haar deurmat, en ze kon niet wachten om te beginnen met lezen.

Waar gaat Nergens veilig over?

Het leven van psychiater Tess Ciccotelli wordt beheerst door angst. Iemand bedreigt haar patiënten, dwingt hen tot zelfdoding en zorgt ervoor dat het lijkt of Tess daaraan schuld heeft. Tess kan de volledige waarheid niet vertellen, daarmee zou ze haar beroepsgeheim schenden. Ook niet wanneer rechercheur Aidan Reagan haar vraagt een lijst potentiële slachtoffers op te stellen. En zelfs niet wanneer zij zelf in gevaar blijkt te zijn. Maar hoelang houdt Tess dat vol? En tot welke prijs?

Het verhaal begint met een ongelofelijk spannend proloog, waarin een van de patiënten van Tess tot zelfdoding wordt gedreven. Dit gebeurt op een hele aparte manier, de moordenaar probeert door middel van psychische trucjes de patiënt zover te krijgen dat ze uiteindelijk zichzelf van het leven beroofd. Vervolgens krijgt Tess een telefoontje waarin wordt verteld dat Cynthia, het eerste slachtoffer, op het punt staat om van het flatgebouw af te springen. Wanneer Tess arriveert is ze al te laat en staan daar rechercheur Reagan en Murphy. Uit het bewijs wat er daarna volgt lijkt het alsof Tess het heeft gedaan. Maar dan valt het volgende slachtoffer en wordt het steeds duidelijker dat iemand haar er probeert in te luizen.

‘Ik werd enorm verrast op het einde van Nergens veilig!’

Tess is een sterke vrouw die haar patiënten ten alle tijden probeert te beschermen. Wanneer ze ontdekt dat de sterfgevallen misschien toch geen toeval zijn, probeert ze zo goed als ze kan mee te werken met de politie. Tess en Aidan lijken ondertussen goed met elkaar overweg te kunnen, maar wat gebeurt er als het toch allemaal te dichtbij komt? En kan Tess de druk wel aan? De stukken worden beschreven vanuit de verschillende personages, hierdoor is het vanaf het begin af aan hartstikke spannend.

Karen Rose schrijft zoals altijd weer ontzettend spannend. Ze zorgt ervoor dat je in het verhaal blijft en wil doorlezen. In dit verhaal werd ik enorm verrast op het einde. Daardoor maakte het nog spannender wat er gebeurde in het verhaal. Karen Rose beschrijft vanuit verschillende personen en verschillende tijden, maar dit zorgt er juist voor dat de spanning opgebouwd wordt. Ik raad het verhaal dan ook zeker aan voor de mensen die van een spannend boek houden!

Meer recensies lezen van de boeken van Karen Rose? Klik dan hier.

nergens veilig

Titel: Nergens veilig
Auteur: Karen Rose
Verschenen: oktober 2019
Pagina’s: 463
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.