Boekrecensies,  Feelgood

Nee heb je – Charlotte de Monchy

Ben jij op zoek naar een boek dat zich afspeelt op een tropisch oord? Dan is Nee heb je van Charlotte de Monchy iets voor jou. Ik las het boek en vertel je wat ik ervan vind.

Waar gaat Nee heb je over?

Bobbie is een beetje overwerkt en wordt door haar baas voor een klus naar Bali gestuurd, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de -uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een paradijslijk bountystrand.

Maar de eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen bij het weerzien. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Wanneer Bobbie overloopt van het werk, wordt ze door haar werk naar Bali gestuurd voor verplichte rust en een kleine klus. Bobbie’s zus Lauren woont op Bali, maar zij hebben al negen jaar geen contact meer. Bobbie’s plan? Eerst de deal regelen, dan het bijleggen met haar zus. Maar de deal sluiten lijkt niet zo makkelijk te gaan als gedacht. De surfschooleigenaar Samuel heeft geen interesse en wil niet meewerken. En haar zus neemt Bobbie kwalijk dat ze al die tijd geen contact hebben gehad. Hoe gaat ze deze twee problemen oplossen en ook nog een beetje ontspannen op het eiland?

‘De gedetailleerde omschrijving van Bali zorgt ervoor dat je jezelf op het eiland waant’

Nee heb je is het tweede boek dat ik van Charlotte de Monchy lees en weer vond ik het een heerlijke feelgood. Ik wil al jaren naar Bali, maar het is er nog niet van gekomen. Maar door het lezen van Nee heb je, heb ik toch een beetje het gevoel alsof ik er ben geweest. Bobbie heeft het ontzettend druk met werk en is er nodig aan toe om even een andere omgeving te zien. Je merkt dat ze het lastig heeft om alles goed op een rijtje te krijgen en naast het werk heeft ze nog meer dingen om over na te denken. In een poging om Samuel beter te leren kennen, om hem daarna te overtuigen van de deal, neemt ze surfles bij hem. Ze leert hem stukje bij beetje beter kennen en ook de banden met haar zus Lauren verbeteren. Bobbie begint wat te voelen voor het eiland Bali, maar dat zorgt er wel voor dat ze voor een aantal keuzes komt te staan. Ik vond Nee heb je een fijn, luchtig verhaal dat je goed tussendoor kan lezen. Een aanrader!

Pluspunten: 
+ Leest als een trein
+ Perfecte feel good
+ Geweldig beschreven omgeving

Minpunten: 
– Tikkeltje voorspelbaar

Ben je benieuwd geworden naar Nee heb je? Bestel hem hier op Bol.com! 

nee heb je

Titel: Nee heb je
Auteur: Charlotte de Monchy
Verschenen: juni 2020
Pagina’s: 352
Uitgeverij: Boekerij

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *