6 Nederlandse thrillers op Netflix
Films, Netflix

6 Nederlandse thrillers op Netflix die de moeite waard zijn

Zin om een thriller op Netflix te kijken? Deze 6 Nederlandse thrillers zijn de moeite waard om te kijken! Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De Eetclub

Karen en Michel (Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar.

Lucia de B.

Lucia de Berk (Schluter) is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith (Harmsen) krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar.

Het verhaal van Lucia de B. is een verhaal dat we allemaal wel kennen. Ik was daarom extra benieuwd naar hoe het verfilmd zou worden. Al met al vond ik de film erg geloofwaardig en spannend. Je weet hoe het gaat aflopen, maar toch ben je benieuwd welke delen er van het verhaal worden verteld.

Terug naar de kust

De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

Ook deze Nederlandse film is de moeite waard om te kijken! Ik vond hem erg vermakelijk en spannend in ieder geval.

De Verbouwing

De plastisch chirurg Tessa van Asselt is eigenaresse van een privékliniek en bezig met het opbouwen van een glansrijke carrière. Wanneer de verbouwing van haar huis, geleid door haar man Rogier, dreigt uit te lopen op een regelrechte ramp, haar huwelijk begint te wankelen en er ook zakelijke problemen ontstaan, begint haar zo perfect opgebouwde wereld langzaam in te storten. Dan krijgt ze echter hulp uit onverwachte hoek; een vroegere schoolvriend, de charmante Johan. Hij belooft dat hij al haar problemen zal oplossen…

Daglicht

De succesvolle advocate Iris (Angela Schijf) ontdekt dat haar moeder (Monique van de Ven) een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) blijkt in een tbs-kliniek te verblijven omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Ik had niet zoveel verwacht van deze Nederlandse film, maar ik vond hem uiteindelijk toch erg goed en zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben. Mocht je dus op zoek zijn naar een Nederlandse spannende film, is dit een aanrader!

Het Diner

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Naomi augustus 20, 2017 at 18:36

    Ik heb alleen lucia de b en het diner nog niet gezien!
    x
    Naomi heeft onlangs geplaatst…Vegan make up look met Benecos en E.L.FMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge