Films

Nederlandse films die je vroeger ongetwijfeld hebt gezien

filmsvroeger

Dingen van vroeger zijn magisch. Met de Barbies spelen, je eerste Hitzone cd kopen van je spaargeld, Simsen op je vaders computer: allemaal dingen die je vroeger ongetwijfeld hebt gedaan. Niet alleen speelgoed van vroeger is magisch, ook films die je vroeger hebt gekeken zullen weer veel emoties losmaken. Onderstaande films heb je vast en zeker gezien toen je klein was. 

Lang Leve de Koningin (1995)
Jeugdsentiment! Wat was ik blij als deze film op tv was vroeger. Ik heb hem nu al een hele tijd niet meer gezien, maar nu ik de trailer weer bekijk, krijg ik er weer zin in! Schaken was nog nooit zo leuk.

Abeltje (1998)
Abeltje is een echte klassieker en ik weet bijna zeker dat iedereen deze film heeft gezien. Steeds als je in de lift staat en je ziet ‘het bovenste knopje’, moet je denken aan Abeltje.

Minoes (2001)
Het boek had je waarschijnlijk al gelezen (want je was toen al een boekenfreak) en toen je de film zag, was je nog enthousiaster. Later kwam je erachter dat Carice van Houten Minoes speelde.

Pietje Bell (2002)
De jongen die kattenkwaad uithaalde, dat wilde jij ook! Maar je durfde zelf nooit.

Kruimeltje (1999)
Nu weet je dat Kruimeltje werd gespeeld door Ruud Feltkamp (Noud uit GTST). Kruimeltje wil naar Amerika om zijn vader op te zoeken, wauw… Amerika. Daar is je voorliefde voor dat land dus ontstaan.

Het Zakmes (1992)
Oh wauw, een van de spannendste films die op de Nederlandse tv was vroeger. Mees heeft per ongeluk het zakmes van zijn vriendje meegenomen….

Welke film was jouw favoriet?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Gerrianne mei 13, 2015 at 08:09

  Ik wist dus niét dat Kruimeltje door Ruud Feltkamp gespeeld werd haha!
  En ik heb nog wel een filmeditie van het boek in mijn kast staan :-).
  De film heb ik destijds in de bioscoop gezien.

 • Reply beautifulday4makeup mei 13, 2015 at 09:55

  Hihi, grappig om te zien hoeveel ik van deze films gezien heb

 • Reply Marcia mei 13, 2015 at 10:10

  Lang leve de Koningin is echt mijn favoriete kinderfilm van vroeger! Ik heb hem zelfs op dvd en wil hem nu het liefst meteen nog eens kijken.. Daar gaat mn dagje studeren 😉 Ook Het Zakmes vond ik vroeger super tof en Abeltje was de eerste film die ik ooit in de bioscoop zag 😀

 • Reply Madelon mei 13, 2015 at 13:32

  Ik heb eigenlijk maar heel weinig van deze films gezien, haha. Alleen Kruimeltje (waarbij ik altijd moest huilen) en Pietje Bell. Ik keek vroeger vooral veel naar disneyfilms.

 • Reply Dieuwke mei 13, 2015 at 14:43

  Minoes en Kruimeltje! <3

  Ik geloof dat ik Minoes zelfs in de bioscoop gezien heb met een (misschien wel m'n eigen) kinderfeestje hihi

 • Reply Esther mei 13, 2015 at 19:29

  Pietje Bell en het zakmes heb ik nooit gezien. De rest wel! <3

 • Reply Cecily mei 13, 2015 at 20:58

  Ik ken die eerste film niet hoor…

 • Reply Ilse mei 13, 2015 at 21:53

  Zéker dat ik die allemaal heb gezien! Ik zal je nog sterker vertellen: een tijdje terug heb ik Het Zakmes nog gekeken! Die was toen op tv en ik heb hem teruggekeken op NPO Gemist. Lang Leve de Koningin heb ik gedownload en ook gekeken, ergens rond de tijd dat Herman van Veen 60 werd. Want toen downloadde ik ook Kunst en Vliegwerk, een film waaraan hij heeft meegewerkt. Ik keek toen allerlei oude Nederlandse films. Tof is dat!

 • Reply Merith mei 13, 2015 at 22:32

  Allemaal wel 10x gezien toen ik klein was op video.. Hahah goede tijden 😛

 • Reply Jessica mei 13, 2015 at 22:44

  Jaaaa Abeltje! Dat is de allereerste film ooit die ik in de bioscoop heb gekeken 😀

 • Reply Nina mei 17, 2015 at 11:40

  Oeps ik heb er geen een gezien

 • Leave a Reply