Films

Nederlandse films die je vroeger ongetwijfeld hebt gezien

filmsvroeger

Dingen van vroeger zijn magisch. Met de Barbies spelen, je eerste Hitzone cd kopen van je spaargeld, Simsen op je vaders computer: allemaal dingen die je vroeger ongetwijfeld hebt gedaan. Niet alleen speelgoed van vroeger is magisch, ook films die je vroeger hebt gekeken zullen weer veel emoties losmaken. Onderstaande films heb je vast en zeker gezien toen je klein was. 

Lang Leve de Koningin (1995)
Jeugdsentiment! Wat was ik blij als deze film op tv was vroeger. Ik heb hem nu al een hele tijd niet meer gezien, maar nu ik de trailer weer bekijk, krijg ik er weer zin in! Schaken was nog nooit zo leuk.

Abeltje (1998)
Abeltje is een echte klassieker en ik weet bijna zeker dat iedereen deze film heeft gezien. Steeds als je in de lift staat en je ziet ‘het bovenste knopje’, moet je denken aan Abeltje.

Minoes (2001)
Het boek had je waarschijnlijk al gelezen (want je was toen al een boekenfreak) en toen je de film zag, was je nog enthousiaster. Later kwam je erachter dat Carice van Houten Minoes speelde.

Pietje Bell (2002)
De jongen die kattenkwaad uithaalde, dat wilde jij ook! Maar je durfde zelf nooit.

Kruimeltje (1999)
Nu weet je dat Kruimeltje werd gespeeld door Ruud Feltkamp (Noud uit GTST). Kruimeltje wil naar Amerika om zijn vader op te zoeken, wauw… Amerika. Daar is je voorliefde voor dat land dus ontstaan.

Het Zakmes (1992)
Oh wauw, een van de spannendste films die op de Nederlandse tv was vroeger. Mees heeft per ongeluk het zakmes van zijn vriendje meegenomen….

Welke film was jouw favoriet?

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *