Boeken,  Chicklit

Nachten in New York – Sarah Morgan

Vanaf vandaag ligt het feelgood boek Nachten in New York van Sarah Morgan in de winkels. Benieuwd wat ik van dit boek vond? Je leest de recensie hier.

Paige is met haar twee beste vriendinnen een eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze gedwongen wordt hulp te vragen aan de beste vriend van haar broer, ICT-miljonair Jake Romano. Het probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is en dat niet bepaald wederzijds lijkt te zijn. Daarom doet Paige haar uiterste best om het voor hem te verbergen…

Nachten in New York is het eerste deel uit de Veel liefs uit Manhattan-serie van Sarah Morgan. Nadat Paige haar baan is kwijtgeraakt, is ze haar eigen evenementenbureau begonnen met haar twee beste vriendinnen. Ze hebben nogal opstartproblemen: ze kunnen maar geen klanten binnenhalen. Daardoor moet ze wel hulp vragen aan de beste vriend van haar broer: ICT-miljonair Jake Romano. Een probleem: ze is al jaren verliefd op hem, en dat is natuurlijk niet al te best voor een goede samenwerking. Ze doet haar uiterste best om deze verliefdheid te verbergen, met slapeloze nachten als gevolg.

Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige’ broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, één en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht.

‘Een heerlijke, herkenbare chicklit!’

Dit klinkt toch meteen als een heerlijk verhaal? Nou, ik kan je vertellen: dat was het ook. Ik las dit boek op vakantie en binnen een mum van tijd had ik het uit. Dit is een heerlijke, herkenbare chicklit! De schrijfstijl van Sarah Morgan leest als een trein en het verhaal blijft je tot de laatste bladzijde boeien. Er is een constante spanning tussen Jake en Paige en dat zorgt ervoor dat het een fijn liefdesverhaal wordt. Dit is echt zo’n boek als je even je verstand op nul wil zetten en wil verdwijnen naar een andere wereld. En laat die wereld nou de meest bruisende stad van de wereld zijn: New York! Ik ben zelf nog nooit in New York geweest, maar na het lezen van dit boek wil ik er echt heel graag naartoe.

Het verhaal leest dus lekker weg en dat komt mede doordat het een leuke setting is waarin het verhaal zich bevindt. De combinatie New York + start-up + evenementenbureau + knappe miljonair zorgen voor een vlot verhaal. De personages zijn goed uitgewerkt en je leert ze goed kennen tijdens het lezen. Het verhaal gaat niet heel erg de diepte in, maar dat hoeft ook helemaal niet. Nachten in New York is een vermakelijke feelgood, het perfecte volgende boek voor op je nachtkastje!

Het tweede boek uit deze serie: Vlinders in Central Park komt in het voorjaar van 2018 uit. I can’t wait! 

nachten in new york

Titel: Nachten in New York
Auteur: Sarah Morgan
Verschenen: oktober 2017
Pagina’s: 350
Uitgever: Harper Collins
Originele titel: Sleepless in Manhattan

bol-button

Rating: 4/5

 

 

3 Comments

  • Judith

    Je hebt mij door deze recensie volledig weten te overtuigen! Ik wil dit boek nu (zo snel mogelijk) lezen. New York staat al jaren op mijn ‘bucketlist’ en voeg daar een romantische verhaallijn aan toe en ik ben verkocht. 🙂

  • Mariska

    Ik hou zo enorm van ” heerlijke, herkenbare chicklits”!!! Dit boek lijkt mij een tof niet-nadenk boek om na een drukke dag lekker mee op de bank te ploffen.. kop thee en een warme deken erbij (misschien wat chocola) en ik ben helemaal HAPPY!! Lijkt mij heel erg fijn om “nachten in New York” te mogen lezen.. so make me HAPPY please!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *