Netflix

Must see serie op Netflix: La Casa de Papel

Ja, ook ik ben – eindelijk – begonnen aan de Spaanse hitserie La Casa de Papel. Ik had er al zoveel goeds over gehoord, dat ik er niet omheen kon om deze serie ook een kans te geven. Ik heb nu een aantal afleveringen gezien en ik ga mijn mening met jullie delen. 

Waar gaat La Casa de Papel over?

La Casa de Papel (letterlijke vertaling: Het huis van papier, in het Engels heet de serie Money Heist) gaat over een mysterieuze man – die zichzelf ‘de professor’ noemt – die samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis wil plegen. Ze willen de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel? Met een totaal van 2,4 miljard euro het gebouw te verlaten. Ze hebben elf dagen toegang tot de drukmachines nodig. En dit vereist een super goed voorbereid plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

De overvallers hebben allemaal namen als Tokio, Berlin of Denver: namen van steden om anoniem te blijven. Ze weten – officieel – niks van elkaar. Maandenlang zijn de overvallers getraind door de professor om de overval te plegen. De serie speelt zich dus af in de gangen van de Koninklijke Munt. Het leuke aan de serie is dat de overval al plaatsvindt in aflevering 1. Dat had ik niet verwacht! Hoe krijgen de makers dan nog zoveel afleveringen vol? Het antwoord is eigenlijk simpel: door heen en weer te springen in de tijd. Iedere aflevering heeft een cliffhanger waardoor je meteen wil door kijken. Dat is de kracht van La Casa de Papel: je raakt verslaafd.

La Casa de Papel bestaat – tot nu toe – uit twee delen die allebei op Netflix staan. Deel 1 bevat 13 afleveringen en deel 2 bevat 9 afleveringen. Een derde deel van de serie is al besteld en komt als het goed is begin 2019 op Netflix te staan.

5 redenen waarom je La Casa de Papel moet kijken

1. Vanaf aflevering 1 wil je direct verder kijken

Ik kan je vast verzekeren: het duurt niet lang voordat je deze serie af hebt. Vanaf de eerste aflevering wil je namelijk meteen verder kijken. Bingewatch alert! 

2. Het verhaal is briljant

Maandenlang traint de groep onder leiding van een man die zichzelf ‘de Professor’ noemt om de Koninklijke Munt te beroven. Het groepje van acht neemt tijdens de overval het personeel van de bank en een stel bezoekende scholieren in gijzeling en drukt elf dagen lang verse bankbiljetten.

via GIPHY

3. Knap staaltje acteerwerk

Alle acteurs acteren briljant. Daar heb ik echt niks op aan te merken. Mijn favoriete personages? Berlin en el Professor. Chapeau!

4. De Spaanse taal

Ik dacht eerst dat ik het maar niks zou vinden: dat Spaanse gebrabbel. Maar oh, wat is dat een heerlijke taal om naar te luisteren! Ik wil meer Spaanse series zien!

via GIPHY

5. Overal is zó goed over nagedacht

Het is bizar hoe el Professor alles zo goed uitgedacht heeft. En dat maakt het kijken naar La Casa de Papel één groot feest.

Heb jij La Casa de Papel al gezien? 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *