Boekrecensies,  Young adult

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson is een boek dat ik enorm veel voorbij zag komen op bookstagram. Toen ik de achterflap las, wist ik het: dit is echt een boek voor mij. Een week nadat ik het boek gekocht had, las ik hem uit. Vandaag vertel ik je er meer over!

Waar gaat Moordgids voor lieve meisjes over?

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.
Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

Pippa is in de ban van een mysterieuze zaak die een paar jaar geleden in haar dorp heeft plaatsgevonden. Wanneer ze een onderwerp voor haar profielwerkstuk moet bedenken, weet ze direct waar ze onderzoek naar gaat doen. Het verhaal steekt namelijk nogal vaag in elkaar en Pippa gelooft niet dat degene die voor de zaak is opgedraaid, ook écht de dader was. Wanneer ze zich in de zaak verdiept, komt ze stukje voor stukje steeds dichter bij de waarheid. Maar het lijkt erop alsof iemand niet wil dat de waarheid boven tafel komt. Pippa begeeft zich op glad ijs, maar ze doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Maar kan ze de waarheid wel ontdekken zonder haar naasten in gevaar te brengen?

‘Moordgids voor lieve meisjes houdt je van begin tot eind in haar greep: telkens als je denkt te weten wie het gedaan heeft, neemt het verhaal weer een verrassende wending’

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat een heerlijk boek. Ik snap het gehype op bookstagram wel om dit verhaal. Ik moet allereerst zeggen dat het verhaal origineel in elkaar steekt. Naast dat je Pip volgt in haar leven, lees je tussendoor ook haar logboeken die ze bijhoudt van het proces en de interviews die ze houdt voor haar onderzoek. Daardoor zit er een soort dagboek-element in het verhaal verwerkt wat heel vlot leest. Het verhaal zit goed in elkaar omdat telkens als je denkt te weten wie het gedaan zou kunnen hebben, je toch weer op een ander spoor wordt gezet. Het boek is totaal niet voorspelbaar en is een echte pageturner te noemen. Hoewel Pippa een stuk jonger is – ze schrijft notabene haar profielwerkstuk dus zit nog op de middelbare school – stoorde ik mij niet aan het feit dat ik zelf een stuk ouder ben dan de hoofdpersonage. Omdat het verhaal dus goed in elkaar zit en de spanning ook zeker wordt opgebouwd, lijkt het net alsof je samen met Pippa de zaak aan het oplossen bent. Wanneer je tegen het eind eindelijk denkt te weten wat er gebeurd is, neemt het verhaal nog eens een verrassende wending waardoor ik het boek zeker 5 sterren waard vind. Inmiddels is het tweede deel uit en ik kan niet wachten om deze te gaan lezen! Een aanrader wanneer je van mysterie, crime en verrassingen houdt.
Moordgids voor lieve meisjes

Titel: Moordgids voor lieve meisjes
Auteur: Holly Jackson
Verschenen: augustus 2020
Pagina’s: 448
Uitgever: Volt

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.