Boeken

De mooiste prentenboeken als kraamcadeau

Op zoek naar het perfecte kraamcadeau voor een aanstaande ouder? Zoek niet verder! Bekijk hier de mooiste prentenboeken die je als kraamcadeau kunt geven. Ook leuk om zelf te vragen als je op zoek bent naar mooie prentenboeken voor je kindje.

Laatste update: maart 2024

Prentenboeken en kinderboeken zijn perfect om als kraamcadeau te geven. De ouders kunnen er nog niet meteen gebruik van maken, maar boeken heeft een kind nooit genoeg en het is een tijdloos cadeau. Je kunt bovendien niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen, want dat is goed voor de woordenschat en fantasie. Deze prentenboeken staan ook mooi op een plankje in de babykamer als baby’s nog te klein zijn om te lezen.

De mooiste prentenboeken als kraamcadeau

Deze lijst bestaat uit een aantal prachtige prentenboeken die je perfect kunt geven, maar ook kunt vragen, als kraamcadeau. Er staan een hoop klassiekers tussen die je wellicht nog kent uit je eigen jeugd. Heb je zelf nog een boekentip? Laat dan een reactie achter, wellicht voegen we het boek toe aan de lijst!

De mooiste vis van de zee

Dit prentenboek kent iedereen en is dus ook een mooi kraamcadeau om te geven. Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig en merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn!

Raad eens hoeveel ik van je hou

Dit is by far mijn lievelings prentenboek aller tijden. Dit is zo’n mooi verhaal! Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies dát is niet makkelijk te meten!

Welterusten, Kleine Beer

Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldig komt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee en uiteindelijk haalt hij zelfs de maan voor Kleine Beer. Dit is zo’n lief prentenboek!

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

mooiste prentenboeken als kraamcadeau

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg, wie kent hem niet? Het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg is al tientallen jaren wereldberoemd. Het boek is er in allerlei vormen en maten, maar één ding is zeker: het is een klassiek prentenboek.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Pluk van de Petteflet

Ook dit kinderboek van Annie M.G. Schmidt is een musthave in de boekenkast. In de Petteflet is een kamer vrij. Als Pluk dat hoort rijdt hij er in zijn rode kraanwagen snel naartoe en gaat in de torenkamer wonen, helemaal bovenin.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com 

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Dit grappige prentenboek voor kinderen is een schot in de roos. Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

mooiste prentenboeken als kraamcadeau

Jip & Janneke

Alle avonturen van de ultieme kleutervriendjes Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt zijn samengebracht in dit boek. Een boek vol voorlees- en kijkplezier, dat in geen enkele kinderkamer mag ontbreken.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Help! Een verrassing

Dit is het prentenboek van het jaar 2024! Een absolute topper om als kraamcadeau te geven dus. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Iedere spread lijkt wel een poster.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De leeuw in de muis

De leeuw in de muis’ is een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken?

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

mooiste prentenboeken als kraamcadeau

Alfabet

Dit boek is een musthave voor alle leeftijden. Een tijdloos kraamcadeau dus. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Otje

Ook Otje van Annie M.G. Schmidt is echt een klassieker die niet in de boekenkast mag ontbreken. Otjes vader Tos is kok, maar soms gaat er nog wel eens wat mis met zijn kookkunsten en dan zit hij weer zonder werk. Gelukkig zijn Otje en haar vrienden er om hem te helpen.

Wij gaan op berenjacht 

Wij gaan op berenjacht’ is al jaren een klassieker onder de prentenboeken, met schitterende, uit duizenden herkenbare illustraties. Deze frisse en feestelijke jubileumeditie is van extra dik en superstevig karton, om in stijl van dit avontuurlijke verhaal te genieten.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Een boek als kraamcadeau

Leuke persoonlijke tip: als je een boek cadeau geeft, schrijf er dan een klein tekstje in. Dat is leuk voor de ouders om te lezen en ook handig om de ouders eraan te herinneren van wie hij of zij het boek heeft gekregen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *