Films

De mooiste huilfilms #4

Eens in de zoveel tijd heb je gewoon zin om een lekkere huilfilm te kijken. Wij zetten de mooiste huilfilms, waar je het écht niet bij droog kunt houden, voor je op een rijtje. 

Marley & Me

Het pasgetrouwde stel John en Jenny Grogan besluit de strenge winters van Michigan de rug te keren en naar het zuiden te verhuizen om een nieuw leven te beginnen in Florida.  John weet nog niet of hij wel kinderen wil en vriend en collega Sebastian weet de perfecte oplossing: John moet een puppy kopen voor Jenny. Dierenliefhebbers opgelet, want bij deze film houd je het écht niet droog!

Tissue alert: 3/5

Me Before You

Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Me Before You is een echte tranentrekker en ik heb zó hard moeten huilen bij deze film. Het is een prachtige film die je diep in je hart raakt!

Tissue alert: 5/5

Still Alice

Alice is bijna vijftig, leidt een druk leven en haalt veel voldoening uit haar wetenschappelijke carrière. Totdat de gaten in haar geheugen niet langer afgedaan kunnen worden als symptomen van de overgang. Uiteindelijk moet ze de diagnose vroege alzheimer onder ogen zien. Ze moet het aan haar man vertellen, en aan haar kinderen, die wellicht hetzelfde te wachten staat. Ik las eerst het boek Ik mis mezelf en daarna zag ik de film. Het boek had erg veel indruk op me gemaakt. De film iets minder, maar al met al blijft het een heftig onderwerp waar je misschien een klein traantje bij moet wegpinken!

Tissue alert: 2/5

Sophie’s Choice

Sophie is een overlevende van de concentratiekampen van de Nazi’s. Ze heeft haar zin in het leven terug weten te krijgen met dank aan Nathan, een sprankelende maar labiele Amerikaanse Jood die geobsedeerd is door de Holocaust. Ze raken bevriend met Stingo, een jonge Amerikaanse schrijver die nieuw is in New York. Maar het geluk van Sophie en Nathan wordt bedreigd door hun verleden. Een echte filmklassieker die je gezien moet hebben! Sophie moet een keuze maken die geen enkele ouder wil en durft te maken. Heftig!

Tissue alert: 4/5

The Boy in the Striped Pyjamas

De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Ik heb deze film nu een aantal keer gezien en iedere keer grijpt hij me weer zo erg aan. Leg je zakdoekjes maar klaar en bereid je voor op een heftige film waar ik altijd buikpijn aan over houd als de film is afgelopen.

Tissue alert: 5/5

About Time

De jonge advocaat Tim Lake (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams) besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen. Hij ontdekt al gauw dat dit gave niet alleen voordelen, maar ook nadelen heeft. Een prachtige film met een lach, maar ook zeker met een traan.

Tissue alert: 4/5

Room

Room vertelt het verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jongetje van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd. Ik heb een aantal keer mijn adem ingehouden terwijl ik naar Room keek. Wat een spannende en indrukwekkende film!

Tissue alert: 3/5

Lees hier de mooiste huilfilms deel 1, deel 2 en deel 3.

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.