Films

De mooiste huilfilms #3

huilfilms

Soms heb je gewoon zin om een mooie huilfilm te kijken en een potje te janken. We schreven er al eerder over en vandaag is het tijd voor deel drie! 

If I Stay

Mia Hall dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Alles verandert als een zorgeloos familie-uitje eindigt in een tragedie. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt. Je zou maar als enige overblijven uit je gezin; je bent nu wees. Heel zielig. Yara moest meerdere keren bijna huilen omdat het verhaal haar zo raakte.

Tissue alert: 2/5

The Best of Me

In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Dawson (Marsden) en Amanda (Monaghan) waren onafscheidelijk op de middelbare school, smoorverliefd en beste vrienden. Wanneer de relatie abrupt eindigt, omdat Dawson gedwongen wordt de relatie te verbreken, gaan ze ieder hun eigen weg en verbreken ze elk contact.

Ruim twintig jaar later, wanneer ze elkaar zien bij een begrafenis, bloeit de liefde weer hevig op. Het leven heeft hen allebei niet geboden wat ze ervan gehoopt hadden en ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten.Wanneer Dawson en Amanda weer veel tijd met elkaar doorbrengen, worden ze echter ook geconfronteerd met de keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt en de dromen die ze samen deelden. Kan het verleden herschreven worden en kan echte liefde alles overwinnen?

Als je het hierbij droog kunt houden, ben je echt een tough cookie! Wat een mooie film is dit, echt en aanrader!

Tissue alert: 5/5

Now is Good

Tessa Scott (Dakota Fanning) weet zeker dat ze haar achttiende verjaardag niet haalt. Ze lijdt aan de ongeneeslijk zieke vorm van kanker: leukemie. Tessa besluit een lijstje te maken met dingen die ze nog wil doen voordat ze doodgaat: een jointje roken, de hele nacht feesten, dronken worden, gearresteerd worden en seks hebben.

Voor ik doodga is een ontzettend mooie, emotionele film over een 17-jarig meisje dat vecht tegen haar ziekte. Een film met een lach, maar zeker ook een heleboel tranen. Houd tissues bij de hand, want ik moest nog een kwartier nasnotteren.

Tissue alert: 5/5

You’re Not You

Het perfecte leventje van Kate stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneselijke spierziekte. Samen met haar man Evan gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec. Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormen ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team.

Mijn god, wat een emotionele film is dit! Ik heb zeker nog een kwartier na moeten snotteren, net als bij Now is Good. Wat een mooie film met steengoede acteurs. Aanrader als je zin hebt om een potje keihard te janken.

Tissue alert: 5/5

Heb jij een van deze films gezien?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply jenneke van maurik december 7, 2015 at 06:57

  Geen van allen gezien. Ik kan je als huilfilm deze ook aan raden hachi a dog’s tale. Man meiden en ikzelf in tranen. Prachtige film ook. x Jenneke

 • Reply Jacoline december 7, 2015 at 09:02

  If I stay en Now is good heb ik gezien en vind ik beiden goede films en bij Now is good heb ik inderdaad ook wel moeten huilen. You’re not you wil ik nog eens kijken.

 • Reply Madelon december 7, 2015 at 10:11

  Bij If I Stay en Now Is Good heb ik inderdaad tranen met tuiten gehuild!

 • Reply Edriënne december 7, 2015 at 10:17

  Alleen The Best Of Me heb ik nog niet gezien! Toevallig You’re Not You pas nog voor een tweede keer, en toen was de film net zo zielig 🙁

 • Reply Naomi december 7, 2015 at 12:27

  Ik heb alleen you’re not you gezien en ik houd wel van af en toe een huilfilm !

  x

 • Reply Sabine december 7, 2015 at 14:29

  Geen één van deze gezien! Ga eens wat opzoeken op Netflix!

 • Reply Annabel december 7, 2015 at 20:20

  Ik heb nog geen van deze gekeken! Dus ben benieuwd of ik het droog zou houden. Normaal huil ik bijna nooit om films, heel af en toe als een film echt heel mooi is of me diep raakt (zoals The Bucket List). Maar het lijkt me een goed idee om mezelf weer eens op de proef te stellen 😉
  Liefs xxx

 • Reply Esther december 9, 2015 at 11:12

  Wauw, ik ben echt heel benieuwd naar you’re not you!

 • Reply Luna februari 1, 2016 at 20:20

  Ik heb alleen Now is Good gezien van dit rijtje.
  Safe Haven vond ik ook huil-opwekkend 🙂

 • Leave a Reply