Films

6 mooie Nederlandse huilfilms

Huilfilms, soms heb je gewoon zin om ze te kijken. Eerder zetten we al mooie huilfilms voor je op een rijtje, maar dit zijn de 6 mooiste Nederlandse huilfilms. Houd die doos tissues maar bij de hand! 

Komt een vrouw bij de dokter (2009)

Komt een vrouw bij de dokter is een film waar ik misschien wel het hardst om heb moeten huilen. Ik heb de film nu denk ik twee of drie keer gezien, en ik houd het nog steeds niet droog. Deze film raakt je diep in je hart, omdat het (vaak) zo herkenbaar is, en dan word je er weer aan herinnerd hoe oneerlijk het leven is. Ik heb het boek ook gelezen en daar moest ik ook ontzettend om huilen. Wat een droevig verhaal is en blijft dit. En dat het waargebeurd is, maakt het nog realistischer.

Tissue alert: 5/5 

De Ontsnapping (2015)

Deze film zag ik laatst pas voor het eerst. Ik had er niet zoveel van verwacht, maar toch greep deze film me echt heel erg aan op een moment dat ik het niet had verwacht. De film gaat over Julia (Isa Hoes) die naar Portugal ‘vlucht’ omdat ze hoopt dat ze daar geluk vindt. Dit is een verfilming naar de gelijknamige roman van Heleen van Royen.

Tissue alert: 3/5

De Gelukkige Huisvrouw (2010)

Ook deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Heleen van Royen. De film gaat over Lea (Carice van Houten) die onderdeel wordt van een langdurige bevalling die wel een hel lijkt. De baby is gezond, maar moeder Lea niet. Ze belandt in een psychose. Deze film is erg ontroerend en je wordt helemaal meegezogen in het verhaal.

Tissue-alert: 3/5 

De Marathon (2012)

Ook al verwacht je het niet bij zo’n soort film: er biggelde toch een traan over mijn wangen aan het eind van de film De Marathon. Het waren geen tranen, maar toch was ik even ontroerd. Vier mannen spreken met elkaar af dat ze de marathon van Rotterdam gaan lopen en dat verloopt niet zonder moeizaamheden…

Tissue-alert: 1/5 

Achtste Groepers Huilen Niet (2012)

Achtste Groepers huilen niet, maar ik wel! Akkie, het opvallendste en stoerste meisje van de klas, heeft leukemie. Wat een heftige film is dit en ik vind het zo bijzonder en knap dat Jacques Vriens, schrijver van het gelijknamige boek, dit onderwerp aanhaalt.

Tissue-alert: 4/5

Spijt (2013)

Ik heb alle boeken van Carry Slee gelezen, waaronder ook Spijt. In 2013 werd dit boek verfilmd en het gaat over Jochem die gepest wordt en zichzelf uiteindelijk verdrinkt omdat hij zo ongelukkig is. Meeloper David heeft spijt omdat hij nooit opkwam voor Jochem. Wederom kon ik het hier weer niet droog houden. Snik!

Tissue-alert: 3/5

Lees hier de mooiste huilfilms deel 1, deel 2deel 3 en deel 4.

Bij welke Nederlandse film moest jij huilen? 

 

5 Comments

  • Romy

    Ik ben dol op dit soort films, hoe zielig ik ze soms ook vind. De ontsnapping wil ik snel nog een keer kijken! Ik heb volgens mij verder alleen gehuild bij Komt een vrouw bij de dokter.

  • Judith

    Eigenlijk huil ik bijna nooit bij films, maar dit zijn stuk voor stuk prachtige films. Vooral bij het einde van Achtste Groepers Huilen niet moet ik altijd wel mijn tranen bedwingen. 🙂

  • Esther

    Ik weet nog dat we in de aller laatste les van groep 8 achtste groepers huilen niet gingen kijken. Uiteraard was ik de eerste die moest huilen aan het eind en zorgde ik ervoor dat er nog veel meer mensen moesten huilen (sorry!!). Dat huilen ging ongeveer door tot op het schoolplein en eindigde in een laatste grouphug met de meiden, haha lekker dramatisch was het wel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *