Boeken,  Films

23 mooie boekverfilmingen

Op zoek naar mooie boekverfilmingen? Er kan natuurlijk niks op tegen het boek lezen, maar af en toe is het heerlijk om de boekverfilming te kijken. Wij zetten leuke boekverfilmingen op een rijtje.

After 

Wanneer de verlegen Tessa de mysterieuze bad boy Hardin ontmoet, valt ze als een blok voor hem. Ondanks alle waarschuwingen beginnen de twee een relatie. Hardin zet haar wereld op zijn kop, maar wat weet ze eigenlijk van hem? After is te zien op Netflix! En het tweede deel, After We Collided, is ook al uit, maar staat op moment van schrijven nog niet op Netflix. Deze film kun je bijvoorbeeld wel kijken via Pathé Thuis.

Bestel After op Bol.com
Lees de recensies van de After boeken van Anna Todd

Me Before You
De vrolijke Louisa heeft geen duidelijke richting in haar leven. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van de verlamde Will. Louisa is vastberaden om de cynische Will te overtuigen dat het leven wel nog zin heeft.

Bestel Voor jou van Jojo Moyes op Bol.com
Lees de filmrecensie hier

Confessions of a Shopaholic

De jonge Rebecca neemt noodgedwongen een baan als financieel journalist in New York aan om haar extreme koopverslaving te kunnen bekostigen.

Bestel Shopaholic op Bol.com
Lees de recensies van Shopaholic van Sophie Kinsella 

Zwaar Verliefd

Isa is een tikkeltje onzeker over haar lijf en in de liefde. Ruben is de perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Rubens’ labrador redt, valt ze als een blok voor zijn baasje. Zwaar Verliefd! is te zien op Netflix en op Videoland. Zwaar Verliefd 2! draaide in de bioscoop net voordat de lockdown werd ingezet.

Bestel Zwaar Verliefd op Bol.com
Lees de recensie van Zwaar Verliefd van Chantal van Gastel

Gone Girl 

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk.

Bestel Gone Girl op Bol.com
Lees de recensie van Gone Girl van Gillian Flynn

The Girl on the Train

Rachel ziet elke dag tijdens de treinreis het ogenschijnlijk perfecte stel door het raam. Tot op een dag Rachel iets gruwelijks ontdekt en Megan vermist raakt. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze op onderzoek uit. The Girl on the Train is te zien op Netflix en Videoland.

Bestel Meisje in de trein op Bol.com
Lees de recensie van Meisje in de trein van Paula Hawkins

The Devil Wears Prada

Andy, net afgestudeerd, komt erachter dat er meer dan motivatie en doorzettingsvermogen nodig is om het te maken in de keiharde modewereld. Het levende bewijs is haar baas, eindredactrice van het belangrijkste fashionmagazine.

Bestel De Duivel Draagt Prada op Bol.com
Lees de recensie van De Duivel Draagt Prada van Lauren Weisberger

Little Women

Amy, Meg, Jo en Beth March groeien op in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog. Jo ontwikkelt een diepe vriendschapsband met hun buurjongen Laurie. Little Women is te zien op Netflix.

Bestel Little Women op Bol.com

The Hunger Games

Katniss neemt deel aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood. Alle delen van The Hunger Games zijn te zien op Netflix.

Bestel De Hongerspelen op Bol.com
Lees de recensie van Suzanne Collins hier

To All The Boys I’ve Loved Before

To All The Boys I’ve Loved Before en To All the Boys P.S. I Still Love You zijn te zien op Netflix.

Bestel Aan alle jongens van wie ik hield op Bol.com
Lees de recensie van Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han hier 

Everything Everything

Maddy lijdt aan het Boy in the bubble-syndroom wat haar dwingt om in een steriele omgeving te blijven en dus thuis te zitten. Haar wereld bestaat uit haar moeder, verpleegkundige en boeken. Tot een nieuwe jongen naast haar komt wonen. Everything Everything is te zien op Videoland.

Bestel Everything, Everything op Bol.com
Lees de filmrecensie van Everything Everything hier

The Fault in Our Stars

Hazel en Gus zijn bijzondere tieners. Ze hebben elkaar ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten, ze beschikken over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar.

Bestel Een weeffout in onze sterren hier 
Lees de recensie van het boek van John Green hier 

The Hate U Give

Starr Carter beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij.

Bestel The Hate U Give op Bol.com
Lees de recensie van het boek van Angie Thomas hier

The Danish Girl

Einar en Gerda zijn getrouwd en allebei kunstenaar. Hun dagelijkse leven, huwelijk en hun kunst veranderen als Einar de controversiële beslissing neemt om als vrouw door het leven te gaan.

Bestel Het Deense meisje op Bol.com

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Newt Scamander heeft zijn wereldwijde excursie voor het vastleggen van fabeldieren afgerond en maakt een tussenstop in New York. Zijn bezoek loopt volledig uit de hand als een aantal van de fabeldieren ontsnapt uit zijn magische koffer. Het tweede deel, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is te zien op Netflix.

Bestel Fabeldieren en waar ze te vinden op Bol.com
Lees de filmrecensie hier

Fifty Shades of Grey

De verlegen studente Anastasia Steele vervangt haar zieke vriendin om de 27-jarige miljardair Christian Grey te interviewen. Ze valt meteen voor de charmante Grey, maar al snel blijkt dat er meer schuilt achter de façade.

Bestel Vijftig Tinten Grijs op Bol.com
Lees de recensie van het boek van E.L. James hier 

The Great Gatsby

Nick belandt in de wereld van de mysterieuze miljonair Jay Gatsby. Ook ontmoet Nick zijn nicht, Daisy, en haar adellijke echtgenoot Tom Buchanan. Nick raakt verzeild in de wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog.

Bestel The Great Gatsby op Bol.com

Harry Potter 

Harry heeft zich altijd buitengesloten gevoeld door zijn familie. Op zijn elfde verjaardag verneemt hij dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren. Ook hij beschikt over magische krachten en mag daarom naar school op Hogwarts.

Bestel Harry Potter op Bol.com
Bekijk de volgorde van alle Harry Potter boeken

The Help

Skeeter besluit in de jaren ’60 een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden en brengt daarmee de stad Mississippi in rep en roer.

Bestel The Help op Bol.com
Lees de filmrecensie hier

Intouchables

Philippe, een miljonair in een rolstoel, neemt de energieke Driss in dienst als hulp. Met alle gevolgen van dien.

Bestel Intouchables op Bol.com

Life of Pi

De jonge Pi overleeft een grote zeeramp, samen met een grote Bengaalse Tijger. Ze zijn de enige overlevenden. In een kleine reddingsboot moeten ze samen proberen te overleven.

Bestel Het leven van Pi op Bol.com
Lees de filmrecensie hier

P.S. I Love You

Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry overlijdt, is Holly ontroostbaar. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd.

Bestel P.S. I love you op Bol.com

The Princess Diaries

Mia leert dat ze eigenlijk een prinses is uit het land Genovia. Haar grootmoeder, de koningin, staat te popelen om haar de fijne kneepjes te leren. Maar moet Mia de troon wel bestijgen, of blijft ze haar oude familie en vrienden trouw?

Bestel The Princess Diaries op Bol.com

Slumdog Millionaire

Jamal, een weesjongen uit de sloppen van Mumbai, besluit mee te doen aan de Indiase versie van het televisieprogramma ‘Weekend Miljonairs’. Hij staat op het punt de hoofdprijs van 20 miljoen Roepies te winnen met nog één vraag te gaan.

Bestel Slumdog Millionaire op Bol.com

Nog meer boekverfilmingen op Netflix zien? Bekijk dan dit artikel. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *