Tips

Mooie boekenwinkel: Ler Devagar in Lissabon

Vorige week was ik in Lissabon met vriendinnen en daar stuitte ik, behoorlijk toevallig, op een prachtige boekenwinkel. Ler Devagar bevindt zich in LX Factory, een industrieel gebied vol met hippe winkeltjes en gezellige terrassen. 

Ler Devagar betekent ‘read slowly’ en bevindt zich midden in de winkelstraat van LX Factory, een absolute hotspot die je moet bezoeken als je in Lissabon bent. Ik struinde door de straat, toen mijn oog getrokken werd door deze boekwinkel. Ik zag zoveel boeken, maar direct daarna zag ik het kunstwerk aan het plafond. Super gaaf!

Ler Devagar boekwinkel in Lissabon

Ler Devagar is niet alleen een boekwinkel, er worden ook allerlei dingen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan debatten, poëzie-avonden, theater, dans, muziek. Je kunt er ook koffie drinken terwijl je een boek aan het lezen bent. Als ik hier in de buurt zou wonen, zou ik hier heel vaak komen…

Het grappige aan deze winkel is dat de boekwinkel verschillende locaties heeft gehad in Lissabon. Nu zitten ze al een tijdje bij LX Factory. Ler Devagar wordt op internet beschreven als een van de mooiste boekwinkels ter wereld, en dat kan ik wel beamen! Boeken reiken tot het plafond en het kunstwerk aan het plafond is een echte eyecatcher.

Mocht je in Lissabon zijn, neem dan absoluut een kijkje bij LX Factory en loop dan ook zeker deze prachtige boekwinkel binnen. Aanrader!

Livraria Ler Devagar
Rua Rodrigues Faria, 103
1300-501 Lisboa

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.