ler devagar
Tips

Mooie boekenwinkel: Ler Devagar in Lissabon

Wanneer je op vakantie bent is het heerlijk om als boekenwurm even een boekhandel in te lopen om te kijken welke bijzondere edities ze van boeken verkopen. In Lissabon zit een wel heel bijzondere plek: Ler Devagar. Deze boekenwinkel bevindt zich in LX Factory, een industrieel gebied vol met hippe winkeltjes en gezellige terrassen. 

Laatste update: januari 2024

Ler Devagar

Ler Devagar betekent ‘read slowly’ in het Portugees en deze zaak bevindt zich midden in de winkelstraat van LX Factory. Dit is een absolute hotspot die je moet bezoeken als je in Lissabon bent. Ik struinde door de straat, toen mijn oog getrokken werd door deze boekwinkel. Ik zag zoveel boeken, maar direct daarna zag ik het kunstwerk aan het plafond. Super gaaf!

Ler Devagar boekwinkel in Lissabon

Ler Devagar is niet alleen een boekwinkel, er worden ook allerlei dingen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan debatten, poëzie-avonden, theater, dans, muziek. Je kunt er ook koffie drinken terwijl je een boek aan het lezen bent. Als ik hier in de buurt zou wonen, zou ik hier heel vaak komen…

Ler Devagar

Het grappige aan deze winkel is dat de boekwinkel verschillende locaties heeft gehad in Lissabon. Nu zitten ze al een tijdje bij LX Factory. Ler Devagar wordt op internet beschreven als een van de mooiste boekwinkels ter wereld, en dat kan ik wel beamen! Boeken reiken tot het plafond en het kunstwerk aan het plafond is een echte eyecatcher.

Mocht je in Lissabon zijn, neem dan absoluut een kijkje bij LX Factory en loop dan ook zeker deze prachtige boekwinkel binnen.

Locatie:
Livraria Ler Devagar
Rua Rodrigues Faria, 103
1300-501 Lisboa
Website Ler Devagar

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *