Boeken

Mooie boeken om cadeau te geven

Op zoek naar mooie boeken om cadeau te geven? Voor een verjaardag, een feestdag of gewoon zomaar? Dit zijn cadeautips voor leuke boeken. Met deze boeken in verschillende categorieën verras je degene sowieso!

Laatste update: maart 2024

12 leuke boeken om cadeau te geven

Ben je op zoek naar leuke boeken om cadeau te geven? Of misschien om zelf te vragen? We hebben allerlei boeken op een rij gezet voor je. Dit zijn onze cadeautips!

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Rust vinden in een drukke wereld. Hoe doe je dat? De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Een mooi boek om er af en toe bij te pakken.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

The Astro Poets

Staat iemand open voor horoscopen? Dan is dit boek een musthave. The Astro Poets helpen je ontdekken wat er voor jou in de sterren geschreven staat en hoe je dat kunt gebruiken om beter om te gaan met je vriendschappen, je carrière en je zeer gecompliceerde liefdesleven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je Tweelingen-date je niet aan het woord laat, hier vind je het antwoord. Een erg leuk boek om cadeau te doen. De hardcover staat bovendien erg mooi op je salontafel of in je boekenkast. En je hebt gegarandeerd gespreksstof als iemand het boek openslaat en gauw naar zijn of haar eigen sterrenbeeld bladert.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Bucketlist Reizen

Op zoek naar een cadeau voor een reisfanaat? Bucketlist Reizen mag niet in je boekenkast ontbreken! Een boek met 25 reizen die je gemaakt moet hebben! In dit prachtige hardcover boek deelt Marloes de Hooge praktische informatie, handige tips en inspirerende foto’s. Bij iedere bestemming vind je informatie over de reis, hotspots die je niet mag overslaan en de ideale routes.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

cadeau boeken

Ottolenghi Simpel

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. Deze recepten wil je maken! Bovendien is het een prachtig exemplaar om in je boekenkast te hebben staan.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Bijzonder Simpel

Nog zo’n fijn kookboek voor foodies: Bijzonder Simpel. Dat liefde door de maag gaat bewijst Alison Roman door harten te veroveren met haar simpele maar fenomenale recepten in Bijzonder simpel! Haar kikkererwtenstoofpot (door thuiskoks omgedoopt tot The Stew) en haar recept voor koekjes (The Cookie!) zijn wereldwijd omarmd. Ze werd het gezicht van het thuiskoken tijdens de corona-lockdown.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De meeste mensen deugen

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De gewiekste vogelgids

Vogelliefhebber in de familie of in de vriendenkring? Die gaat De gewiekste vogelgids fan-tas-tisch vinden! In ‘De gewiekste vogelgids’ presenteert Nico de Haan een uniek nieuw systeem om vogels te herkennen. De indeling op kleur, vorm, leefgebied, gedrag en geluid maakt dat het veel gemakkelijker wordt om een vogel te herkennen en de juiste naam bij de juiste vogel te vinden.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en het paard’, vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. ‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Master your mindset

Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Michael Pilarczyk schreef op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Mentale kracht

Dai Carter, voormalig commando speciale operaties en bekend van tv, leert je hoe je jezelf mentaal kunt wapenen tegen de wereld van nu. Door zijn kennis en ervaring is hij een expert op het gebied van mentale kracht.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 

Grote Panda & Kleine Draak

Een charmant, prachtig geïllustreerde verhaal over twee beste vrienden. Voor de liefhebbers van De jongen, de vos, de mol en het paard en Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 

Groeipijn

In zijn openhartige en avontuurlijke levensverhaal laat Ray Klaassens zien dat het niet altijd makkelijk is om jezelf te zijn. Hij blijft zichzelf uitdagen, want groeien doe je buiten je comfortzone.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 

Vond je dit een leuk artikel? Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *