Adorable Bookclub,  Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Monster – Michael Grant


Laura van de Adorable Bookclub las het nieuwste boek van Michael Grant: Monster. Gone-liefhebbers zullen deze auteur wel herkennen! Monster is een vervolg op de Gone-serie, maar kun je ook prima los lezen!

Toen kwam er een straal van zulk intens licht dat Shade even niets zag. Ze wreef in haar ogen en knipperde. Opeens hoorde ze nieuwe geluiden, uit een andere richting: van binnen! Geschreeuw. Kreten van pure doodsangst. Ze rook het brandende bos aan de andere kant van de FAKZ en nog een misselijkmakende geur. De koepel was… weg! Vier jaar geleden werd Perdido Beach getroffen door een geheimzinnige meteoriet waardoor alle volwassenen verdwenen. De kinderen, van wie sommige bijzondere krachten ontwikkelden, bleven achter, gevangen onder een onzichtbare koepel. Tot de koepel verdween… Vanaf een afstandje zag de dertienjarige Shade Darby hoe de koepel het plotseling begaf, waarna haar moeder de dood vond in de chaos die ontstond. Nu, vier jaar later, slaan er opnieuw geheimzinnige meteorieten in op de aarde. Shade is geobsedeerd door de stenen en beraamt een plan om er een te pakken te krijgen, niet beseffend wat voor verstrekkende gevolgen haar actie zal hebben…

Het verhaal begint heel duidelijk. Er wordt uitgelegd wat de FAKZ is en wat er zich allemaal in die tijd heeft afgespeeld. Er wordt vanuit Shade Darby beschreven hoe het allemaal is begonnen. Er is een koepel waarin allerlei kinderen opgesloten zitten met verschillende vermogens. Er zitten goede kinderen bij, maar ook gevaarlijke kinderen. In de tijd in de koepel zijn er vreselijke dingen gebeurd, kinderen zijn afgeslacht en er is een bepaalde rangorde ontstaan. Gaia staat daarin bovenaan, een kind met een vermogen waarmee ze haar lichaam kan veranderen. Zij was in de koepel de slechterik. Vervolgens breekt de koepel plotseling open en ontstaat er chaos. De kinderen in de koepel ontsnappen en daarbij wordt de moeder van Shade Darby om het leven gebracht. Vervolgens springt het verhaal naar vier jaar later.

‘Het verhaal werd op een gegeven moment wat onduidelijker, hierdoor raakte ik minder geboeid’

Shade woont officieel met haar vader, die ook professor is, in huis maar hij is er nooit. Shade heeft een beste vriend, Malik die maar weinig met al het gebeuren en haar obsessie te maken wil hebben. Cruz, een nieuw persoon in het boek, daarentegen wordt door door Shade meegenomen in de obsessie om een stuk meteoriet te pakken te krijgen. En dat lukt. Ondertussen zijn er ook nog andere verhaallijnen, van mensen die een stuk meteoriet te pakken hebben gekregen of overlevende zijn van de koepel. Dat zijn Justin DeVeere en Dekka Talent. Daarnaast krijg je nog meer personen in het verhaal, waardoor het soms wat lastig wordt om te volgen. Het komt erop neer dat iedereen vermogens krijgt en deze mensen verdeeld zijn in goed en slecht en dat er een strijd komt.

In het begin kon ik het verhaal nog goed volgen, maar hoe verder we kwamen hoe onduidelijker het voor mij werd. Ik merkte dat ik hierdoor minder geboeid werd door het verhaal en vaker terug moest lezen. Ik denk dat als er minder personen in hadden gezeten en de verhaallijnen iets eerder verweven werden het veel duidelijker zou zijn. Het verhaal op zichzelf is een leuk verhaal wat zeker wel interessant kan zijn als je de andere Gone boeken ook hebt gelezen.

Monster

Titel: Monster
Auteur: Michael Grant
Verschenen: november 2017
Pagina’s: 382
Uitgever: HarperCollins
bol-button

Rating: 3.5/5

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *