Momenten van geluk
Boeken

Momenten van geluk – Anne Ostby

Het omslag van Momenten van geluk, geschreven door Anne Ostby, trok me direct aan. Is het boek net zo goed als het omslag eruit ziet?

Waar gaat Momenten van geluk over?

Vijf vriendinnen besluiten samen op de Fiji-eilanden te gaan wonen, waar ze niet alleen een chocoladebedrijf beginnen maar ook zichzelf terugvinden. Vlak voor hun pensioengerechtigde leeftijd besluiten Sina, Lisbeth, Ingrid en Maya Noorwegen te verlaten en bij hun vriendin Kat, die recent weduwe is geworden, op Fiji te gaan wonen. De vrouwen hebben ieder hun eigen problemen en geheimen, maar samen vinden ze een nieuw doel: het maken van chocolade – bitterzoete roomzachte momenten van geluk. Momenten van geluk is een heerlijk verhaal over vriendschap, hoop en chocolade

Met maar 320 pagina’s is Momenten van geluk een fijne easy read waarbij ik in het begin mijn twijfels had of je de personages goed kon leren kennen. Het verhaal draait om een groep vriendinnen die uit Noorwegen komen maar, nu ze bijna met pensioen zijn, besluiten om naar Fiji te verhuizen waar Kat woont. In een paar pagina’s kom je langzamerhand meer te weten over de personages, wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en hoe hun kijk op de wereld is. Behalve de vijf vriendinnen speelt huishoudster Ateca een grote rol in het boek, zo nu en dan komt haar verhaal naar voren en is zij een bladzijde of twee aan bod.

De vijf vriendinnen besluiten het roer compleet om te gooien en chocolade te gaan maken. Dit is compleet hun nieuwe doel in het leven, alles draait hierom. Behalve het nieuwe doel in hun leven, vinden ze zichzelf ook langzaam maar zeker terug.

Het verhaal is ontzettend mooi beschreven en ik had geen enkel moment het gevoel dat ik het verhaal van vijf oudere dames aan het leven was. De fijne schrijfstijl van Anne Ostby zorgt ervoor dat het voelt alsof je in Fiji zit, alsof je onderdeel van het nieuwe (chocolade) leven van de dames bent en het trekt je compleet mee in het verhaal.

Momenten van geluk is een heerlijk boek voor de zomer’

Het verhaal was, wat mij betreft, een heerlijk boek dat je in de zomer kan lezen. Hoewel het wat ouder is, mag dat de pret niet drukken en kan ik het alleen maar aanraden. Houd in je achterhoofd dat je alleen maar korte verhaaltjes leest van de personages en dat het op bepaalde vlakken oppervlakkig blijft, dan kan je nooit teleurgesteld worden.

Momenten van geluk

Titel: Momenten van geluk
Auteur: Anne Ostby
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 320
Uitgever: Orlando
Originele naam: Piece of happiness

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *