Boekrecensies

Missie Droombaan – Joyce van Ombergen-Jong

Heb jij het boek Missie Droombaan van Joyce van Ombergen-Jong al gelezen? Het boek gaat over Rowan, die na haar tussenjaar erachter probeert te komen wat er écht bij haar past. Hier lees je de recensie van Missie Droombaan.

Waar gaat Missie Droombaan over?

Rowan, net bekomen van haar tussenjaar, besluit niet verder te gaan te studeren maar op zoek te gaan naar haar droombaan. Zo perfectionistisch als ze voor haar tussenjaar was, wil ze er nu zo ontspannen mogelijk onder blijven en zelfs kunnen genieten van haar zoektocht. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Dit keer is ze namelijk niet op reis zoals tijdens haar tussenjaar maar in haar vertrouwde omgeving met familie en vrienden om zich heen die verwachtingen hebben en haar willen helpen. Wat volgt is een waardevolle tip, een sollicitatie bij een droombedrijf en een hoop twijfels. Lukt het haar uiteindelijk om het helemaal op haar eigen manier te doen en de baan te vinden die écht bij haar past?

Missie Droombaan gaat verder waar Bus naar Ronda – een avontuurlijk tussenjaar eindigt, maar is ook los te lezen. Rowan heeft net haar tussenjaar beëindigd en is terug van reizen. Op zoek naar een baan! Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Hoe weet je namelijk wat er bij je past? Rowan gaat op onderzoek uit en belandt uiteindelijk bij een kledingbedrijf als social media manager. Maar dan begint het weer te kriebelen om op reis te gaan..

De levensfase van dit boek ben ik intussen al ontgroeid, maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je nog op school zit, een tussenjaar hebt of twijfelt over je keuzes, dit een heel fijn boek voor je is. Het boek staat namelijk ook vol met tips over hoe je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek aan moet pakken of hoe je een gesprek kunt voeren met je baas over het feit dat je het niet zo naar je zin hebt op je werk. Allemaal erg leerzaam! Het boek zet je aan het denken: ben je gelukkig in je huidige baan en doe je wel wat je écht leuk vindt? Maar hoe kom je daar dan achter? Eén ding is zeker: na het lezen van Missie Droombaan heb je heel veel zin om op reis te gaan.

Missie Droombaan leest als een trein en heb je in een middag uit! Een fijne combinatie van een roman en een hands-on guide met praktische tips. Het einde is behoorlijk open, dus ik verwacht dat er een deel 3 aan zit te komen…

Pluspunten
+ Herkenbaar voor leeftijdsgenoten
+ Zet je aan het denken
+ Guide vol met tips

Minpunten
– Soms ietwat ongeloofwaardige dialogen en situaties

Heb jij Missie Droombaan al gelezen? Bestel hem hier!

missie droombaan

Titel: Missie Droombaan
Auteur: Joyce van Ombergen-Jong
Verschenen: oktober 2022
Pagina’s: 236
Uitgeverij: Your Journey

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.