Boekrecensies,  New Adult

Misschien ooit – Colleen Hoover

Misschien ooit

Colleen Hoover is misschien wel mijn favoriete New Adult schrijfster. Elk verhaal van haar weet me keer op keer keihard te raken waardoor ik alleen maar meer van haar wil lezen. Na Sterrenhemel, Sterrenregen en Onvoorwaardelijk is Misschien ooit eindelijk uitgekomen in het Nederlands. Iedereen is er helemaal lovend over, maar ben ik dat ook? Je leest het in de recensie!

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal: een studie, een baan en een leuke vriend. Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.
Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Misschien ooit is een boek waarbij een soundtrack hoort. Hoe cool is dat? Het boek geeft je aan welk nummer je moet beluisteren bij het juiste deel van het boek. Zo cute! Muziek speelt namelijk in dit boek een hele grote rol: het verhaal gaat immers over een man die muziek maakt. Je moet – als je dit boek gaat lezen – wel goed oppassen dat je niet teveel muziek gaat beluisteren, want de tekst is bést voorspelbaar voor de rest van het boek.

Misschien ooit draait om de 22-jarige Sydney die net op straat is gezet. Of naahja, daar heeft ze zelf voor gekozen, want ze is er achter gekomen dat haar vriend vreemdgaat. Ze wordt opgevangen door Ridge, de buurman van Sydney en de persoon die ze altijd “stiekem” zit te bekijken vanaf haar balkon als hij muziek maakt. Ridge en Sydney worden vrienden en ze zijn een duo dat niet te stoppen is. Althans, dat lijkt zo, want Sydney komt er op een gegeven moment achter dat Ridge een vriend heeft.

“Misschien ooit weet je diep te raken”

Het verhaal weet je direct te raken. Je gaat om Sydney geven, je gaat van Ridge houden. Het is heel prettig dat vanuit beide perspectieven wordt geschreven. Toch heb ik zo nu en dan kleine ergernissen gehad. Ik vind Sydney vreselijk naïef overkomen, Ridge kan een onwijze lul zijn en het duurt soms véél te lang. Momenten waarop ik dacht “sjonge, draai nou eens niet zo om elkaar heen” gaven me het gevoel dat het verhaal ietwat uitgemolken is. Desondanks vond ik het een vreselijk mooi verhaal, heeft het me diep geraakt en kan ik Misschien ooit niet anders dan alleen maar aanraden als je gek bent op New Adult boeken!

 

Misschien ooitTitel: Misschien ooit
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: Januari 2016
Pagina’s: 384
Uitgever: Zomer & Keuning
Originele titel: Maybe Someday

bol-button

Rating: 3,8/5

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *