Boekrecensies,  Chicklit

Miss Match (Miss #2) – Astrid Harrewijn

Miss MatchTitel: Miss Match
Auteur: Astrid Harrewijn
Verschenen: 2013
Pagina’s: 288
Uitgever: Boekerij

Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct, wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expat-buurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar één ding wil: een kind samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-deskundige, die niet van zakenvrouwen houdt?

Mening over Miss Match

Miss Match is na Miss Communicatie het tweede deel van een driedelige serie over de hartsvriendinnen Didi, Lein en Iris, die lief en leed met elkaar delen.

Miss Communicatie gaat over journaliste Didi, Miss Match gaat over snelle zakenvrouw Lein. Het boek begint gelijk goed: een onhandige actie van Lein.  Hierdoor heb je gelijk zin om verder te lezen. Dit vind ik altijd heel belangrijk in een boek. Als het verhaal langzaam op gang komt, maakt dat het lezen stukken minder leuk. Dit boek had ik dan ook binnen no-time uit. De schrijfstijl van Astrid Harrewijn vind ik geweldig. Ze beschrijft alles heel gedetailleerd waardoor het verhaal als een film in je hoofd afspeelt. Lein heeft nogal een druk leven en reist heel Europa af om haar bedrijf Gingibas groter te maken.

Harrewijn heeft mij zeker overtuigd om deel drie te gaan lezen, het boek van Iris. Over deel één was ik niet zo enthousiast, maar dat heeft ze met Miss Match dik en dwars goed gemaakt. Ik zou dit boek aan iedereen aanraden! Dit boek gaat net even wat dieper dan een ‘normale’ chicklit. Goed om te weten: je hoeft Miss Communicatie niet perse te lezen om dit boek te begrijpen.

Meer recensies lezen van de boeken van Astrid Harrewijn? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *