Omdat ik je mis
Adorable Bookclub,  Boeken,  Roman

Omdat ik je mis – Kate Eberlen

Sophie van de Adorable Bookclub las de roman Omdat ik je mis van Kate Eberlen. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Waar gaat Omdat ik je mis over?

Tess is in Florence ter afsluiting van een idyllische vakantie voor ze naar de universiteit gaat. Haar leven staat op het punt voor altijd te veranderen – maar niet op de manier die ze verwacht. Tijdens een bezoek aan een prachtige kerk kruist haar blik een seconde die van Gus, maar voor ze naar elkaar lachen of iets zeggen is het moment voorbij. Na deze vakantie strekt het leven zich uit voor Tess en Gus. Ze weten dat hun grote en kleine gebeurtenissen te wachten staan, verdriet en geluk. Wat ze niet weten is dat ze voor elkaar zijn gemaakt. Maar er is geen enkele kans dat ze elkaar weer tegenkomen. Of toch wel?

In het zonnetje begon ik aan dit zomerse boek. De eerste hoofdstukken nemen je mee door het prachtige Italië en in gedachte zat ik ook al direct met een ijsje in Florence. Het verhaal bestaat uit verschillende delen en is geschreven vanuit twee personen, Tess en Gus. De hoofdstukken zijn redelijk lang en het leven van deze twee personages wordt uitgebreid beschreven. Iets wat het boek perfect maakt voor bijvoorbeeld op vakantie zodat je hem niet na een paar uur al uit hebt. Je maakt deel uit van het leven van Tess en Gus en Kate Eberlen neemt je mee door de tijd en de veranderingen in hun levens. De zin: “Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven…” staat centraal in het boek. In elk deel komen er verschillende fases van het leven naar voren en blijven ze gescheiden door de tijd, het lot en familietragedies. De vraag blijft, komen ze elkaar ooit wéér tegen?

Door de vele details neemt het verhaal je van het begin af aan mee met de levens van Tess en Gus, je waant je bijna in Londen en Florence en omgeving als je het verhaal leest. Daarnaast liet Kate je ook enorm inleven met Tess en Gus. Omdat het boek zo uitgebreid beschreven is wilde ik eigenlijk alleen maar verder lezen toen ik de laatste bladzijde van het boek had omgeslagen. Het had voor mij zelfs nog een paar bladzijdes langer mogen zijn want ik kan gewoon geen afscheid nemen van de personages. Ik ben nog steeds nieuwsgierig hoe hun levens verder gaan, het voelt alsof je een trouwe vriend uit het oog verliest.

‘Ik wilde alleen maar verder lezen en Omdat ik je mis verrast je tot de laatste bladzijdes’

Dit boek is echt iets voor jou als je, net als ik, een zwak hebt voor mooie beschrijvingen, levendige verhalen waarin veel gebeurt en waarin belangrijke facetten van het leven een grote rol spelen. Het boek verrast en neemt je mee tot de laatste bladzijdes.

omdat ik je misTitel: Omdat ik je mis
Auteur: Kate Eberlen
Verschenen: Juni 2016
Pagina’s: 463
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Miss You

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *