Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Mijn zoete wraak – Jane Fellon

Soms vind ik het heerlijk om een zoetsappige roman te lezen. Maar Mijn zoete wraak van Jane Fellon is echt een roman met een ruw randje! Duik mee in de wraak van hoofdpersoon Paula. 

Waar gaat Mijn zoete wraak over?

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag. Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten. Want wraak is zoet. Toch?

Paula merkt al jaren dat zij en haar man Robert uit elkaar groeien. Hij is bezig met zijn carrière, terwijl zij zich meer richt op het huishouden, hun dochter en haar simpele baantje in de bakker. Wanneer ze een vermoeden krijgt dat Robert er een affaire op na houdt, met zijn vrouwelijke tegenspeler in een bekende serie, besluit ze op onderzoek uit te gaan.

Wat volgt is een dubbelleven. Terwijl Paula vrij zeker is van het feit dat Robert vreemdgaat met een blonde actrice, doet ze er alles aan om juist zijn hart weer terug te winnen. Waarom? Zodat ze hem daarna kan confronteren met het hele gebeuren en vervolgens zíjn hart kan breken. 

Als Paula denkt te weten hoe het echt zit, gooit de vrouwelijke tegenspeelster roet in het eten. Maar ze had het toch bij het rechte eind? Of is er iemand anders in het spel? Hoe komt ze ooit achter de waarheid! 

‘De plannetjes die gesmeed worden in Mijn zoete wraak zijn smullen!’

Het was een tijd geleden dat ik voor het laatst een roman las. Ik moest daardoor weer even in het genre komen. Maar al snel werd ik in Mijn zoete wraak van Jane Fellon gesleept. Ik vind Fellons schrijfstijl ontzettend prettig. Het leest vlot en ook al is het een vrij ‘simpele’ roman qua onderwerp, toch word je getriggerd om door te lezen en dat is knap! Wat ik grappig vind is dat het lijkt alsof je vrij snel doorhebt hoe het verhaal gaat aflopen. Maar dan komt er eens een enorme plottwist, waardoor je toch niet helemaal zeker bent hoe het verhaal eindigt. 

Oké, het is geen hoogstaand onderwerp waar dit boek over gaat, maar een lekker luchtig boek voor tussendoor is het wel. Als je even je verstand op 0 wilt zetten, en mee wilt smullen van de wraak die hoofdpersoon Paula gaat nemen, dan kan ik je dit boek zeker aanraden. En al met al, was haar plannetje ook wel heel slim! 

Mijn zoete wraak

Titel: Mijn zoete wraak
Auteur: Jane Fellon
Verschenen: juni 2018
Pagina’s: 352
Uitgever: De Fontein
Originele titel: My sweet revenge

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *