Boekrecensies,  Young adult

Mijn vele gezichten – Tess Sharpe

Ik ben echt dol op verhalen over misdaad, spanning en drama. Toen ik las waar het boek Mijn vele gezichten van Tess Sharpe over ging, werd ik meteen benieuwd. Ik vertel je vandaag wat ik van het boek vond!

Waar gaat Mijn vele gezichten over?

Nora O’Malley heeft in haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die foute, criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag als een blok voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora precies wat ze moest doen: ontsnappen.
Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen:

#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Au.
#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze met z’n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ontzettend ongemakkelijk te zijn, maar zelfs dodelijk, want:
#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.

De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben…

Nora heeft een heftig verleden achter de rug. Toen ze jong was, moest ze altijd haar moeder helpen om mensen erin te luizen. Daarvoor moest ze verschillende personages en namen aannemen. Maar toen haar moeder écht verliefd werd op een van deze foute mannen, stond Nora maar een ding te doen: ontsnappen. Sinds haar ontsnapping leeft ze een relatief rustig leven. Ze trekt veel op met haar ex-vriend en haar nieuwe vriendin en ze woont bij haar zus. Maar dan raakt ze samen met haar vrienden betrokken in een bankoverval en krijgen zij steeds meer te weten over haar verleden. Er heerst een dreiging tijdens de overval, maar de overvallers weten niet precies wie Nora is…

‘Mijn vele gezichten is enorm vlot opgeschreven met spannende flashbacks naar het verleden’

Vanaf bladzijde één hield dit boek mij al in zijn greep. De bankoverval vindt dan namelijk plaats, waardoor je meteen in het verhaal wordt gezogen omdat het enorm spannend is. Wat ik prettig vond aan dit boek is dat de hoofdstukken heel bondig zijn opgeschreven, maar wel met genoeg details om de karakters goed te leren kennen. Tussen de hoofdstukken van de overval door, lees je korte fragmenten over Nora’s verleden en wat ze heeft meegemaakt. Daardoor snap je steeds beter hoe Nora in elkaar steekt en hoeveel andere gedaantes ze heeft aangenomen. Er zit een goede, opbouwende spanning op waardoor het boek tot het eind onvoorspelbaar blijft en je door blijft lezen. Ik kan dit boek zeker aanrader als jij van spannende verhalen houdt. Het einde van het verhaal is open, dus ik hoop op een vervolg. Wat ik las is dat Netflix het boek gaat verfilmen in een serie met Millie Bobby Brown in de hoofdrol. Daar kijk in nu al naar uit!
mijn vele gezichten

Titel: Mijn vele gezichten
Auteur: Tess Sharpe
Verschenen: mei 2021
Pagina’s: 268
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.