Mijn to read list voor de laatste vakantie weken - Adorable Books
Algemeen

Mijn to read list voor de laatste vakantie weken

Het is vakantie en ik kan een hoop lezen! Dacht ik dan… Toen kwam daar werk, een hoop leuke afspraakjes en vooral veel weg zijn. De vrije uurtjes heb ik besteed aan lezen, maar erg veel is dit helaas niet geweest. Met als gevolg dat ik weer een enorme To read stapel heb opgebouwd. En nog erger, je moet gaan kiezen welk boek je moet lezen ná het boek dat je uit hebt.. Help mij kiezen!

Chava is een golem, een door haar meester uit klei gemaakte vrouw. Ahmad is een djinn, een wezen van vuur, geboren in de Syrische woestijn. De Golem en de Djinn vertelt het onvergetelijke verhaal van twee bovennatuurlijke wezens die in 1899 afzonderlijk van elkaar in New York aankomen. Ze worstelen met het vinden van hun weg in de nieuwe, vreemde omgeving, maar een gedeeld lot brengt hen samen. Dit caleidoscopische, betoverende en onvergetelijke verhaal verweeft historische fictie met magische fabels uit de Joodse en Arabische traditie.

‘Ik droom nog steeds over het huis van Anna London. In mijn dromen is het alsof het huis zelf sinistere bedoelingen heeft, alsof zijn grondvesten een kwaadaardige kracht bevatten die in de vloeren en muren sijpelt en de lucht vervuilt, en het leven van iedereen die binnen durft te komen verandert. Maar in werkelijkheid was het niet het huis dat verantwoordelijk was voor wat er gebeurde. Het waren de mensen zelf die de schade aanrichten.’

Op de meest onwaarschijnlijke plek in Chicago ontmoet Will Grayson, will grayson. De eerste Will Grayson is een jongen die vooral probeert zo onopvallend mogelijk te zijn. Maar dat is tamelijk onmogelijk als je beste vriend Tiny Cooper is, de gayste mens ter wereld die werkt aan zijn Buiten¬gewoon Magis¬trale musical en ervan overtuigd is dat het universum om hem draait, en om iedereen die zich in zijn buurt bevindt.
De tweede will grayson is vooral boos. Boos op zijn leven, op de wereld, op alles – al weet hij eigenlijk niet waarom. En dan heeft hij ook nog een tamelijk irritante beste vriendin die nooit begrijpt wanneer hij alleen gelaten wil worden.
Wanneer Will – tot leven gebracht door John Green – en will – bezield door David Levithan – elkaar ontmoeten, raakt hun leven in een stroomversnelling die uitmondt in de première van Tiny’s musical.

Henry is een succesvol schrijver. Hij is elegant, ruimdenkend en bijzonder gevaarlijk. Want Henry is een gentleman-oplichter, die een heel aangenaam leven voor zichzelf gecreëerd heeft. Per ongeluk wordt zijn vriendin zwanger van hem. Nu moet hij zijn vrouw wel alles vertellen. Hoewel, moet hij haar echt alles vertellen? Dat zou zijn bestaan totaal ontwrichten. Het zou eenvoudiger zijn om zijn minnares uit de weg te ruimen. Maar uitgerekend bij die actie maakt Henry een onherstelbare fout.

Een enkeling valt het op. Zoals een moeder die ziet dat het computergestuurde speelgoed van haar dochter vreemd doet. De meerderheid van de mensen merkt echter niets. Maar dan gebeurt het binnen een paar minuten: alle robots ter wereld komen in opstand en de Robotoorlog is een feit. We volgen verschillende mensen op diverse plaatsen in hun strijd. Plotseling blijkt de mensheid wel degelijk te kunnen samenwerken als het doel duidelijk is: overleven.

Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen…

Na de landing op JFK Airport valt de elektriciteit van een Boeing 777 weg en wordt al het radiocontact verbroken. Aan boord is het donker en dodelijk stil. Hulpdiensten verzamelen zich. In de spierwit uitgelichte romp verschijnt een zwarte streep. Een deur opent zich traag…

.
Het begin van mijn veel te lange lijst. Deze boeken staan dus allemaal érg hoog op mijn lijstje. Welke van deze raad jij mij aan? Heb je er misschien zelf al een paar gelezen?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Lisa augustus 13, 2014 at 14:14

  Ik heb geen enkel boek gelezen, maar Zoete Wraak klinkt enorm goed! 🙂 Ik stem dus voor die!

 • Reply Karlijn augustus 13, 2014 at 14:53

  Will Grayson, Will Grayson vond ik niet echt een leuk boek, misschien door het missen van leestekens en het plot. Maar het laatste boek klinkt erg spannend dus die zou ik eerst lezen!

 • Reply Anneke augustus 13, 2014 at 16:19

  Helaas, ik heb ze allemaal niet gelezen. Ik ben wel ooit begonnen in Will Grayson, will grayson. Het viel me zo tegen dat ik gestopt ben met lezen. 😮

 • Reply Roos augustus 13, 2014 at 18:37

  I <3 Will Grayson

 • Reply Zwartraafje augustus 13, 2014 at 20:28

  Ik heb het laatste boek in je rijtje gelezen, maar jammer genoeg was het niet echt iets voor mij.

 • Reply Danielle augustus 13, 2014 at 22:55

  Ik heb deze vakantie Will Grayson, Will Grayson en Teardrop gelezen. Echt aanraders! Die moet je zeker lezen 🙂

 • Reply Jacoline augustus 14, 2014 at 09:11

  Will Grayson, Will Grayson heb ik wel gelezen, maar die viel me een beetje tegen. Al vermoed ik dat dat ook door de vertaling kwam (ik ben verder namelijk altijd dol op David Levithan). En ook Teardrop staat op mijn to-read lijstje.

 • Reply Nancy augustus 14, 2014 at 14:18

  ‘Robopocalyps’ en ‘Teardrop’ staan ook nog mijn ellenlange to-read-lijst.
  Van de rest heb ik enkel ‘De Meester’ gelezen die ik wel goed vond, maar de verdere 2 delen heel wat minder.

 • Reply ladyNadine augustus 14, 2014 at 14:49

  Teardrop heb ik gelezen, dat boek is wel echt een aanrader. Will Grayson, Will Grayson heb ik pas uit en ik vond het boek niet super, maar redelijk te doen.

 • Reply Esther augustus 21, 2014 at 19:35

  Mij lijkt het laatste boek het leukst.

 • Leave a Reply