Boekrecensies,  Chicklit

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

YAY! Eindelijk weer een nieuw boek van Sophie Kinsella, een van mijn favoriete schrijfsters. Je leest hier de recensie van Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella.

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Sophie Kinsella heeft mij kennis laten maken met het genre chicklit en sindsdien is het mijn favoriete genre. Ik heb ieder boek van Sophie Kinsella gelezen en ik kon dan ook niet wachten totdat ik dit boek kon openslaan. De verwachtingen lagen vrij hoog, omdat ik simpelweg wel wat gewend ben van Kinsella.

Katie Brenner wil het gaan maken in de reclamewereld. Ze verhuist van het platteland naar het bruisende Londen om daar te gaan werken bij een trendy bureau. Haar baas is geen makkelijke, maar Katie (ook wel Cat genoemd op kantoor) kan er wel mee omgaan. Totdat ze wordt ontslagen. Haar dromen vallen in duigen en ze moet weer terug naar waar ze vandaan komt: het platteland. Daar is haar vader een glamping begonnen en Katie helpt om het een daverend succes te laten worden. Zo succesvol, dat zelfs haar oude baas een kijkje komt nemen. De wraakgevoelens van Katie spelen hoog op en dat zorgt voor hilarische taferelen.

“Mijn niet zo perfecte leven is weer een échte Kinsella”

Als je aan het lezen bent, voel je al aankomen dat Katie haar baas ontzettend in de zeik wil zetten en dat levert leuke situaties op. Zo leuk dat ik soms hardop moest lachen. Heerlijk hoe Kinsella dit altijd weer voor elkaar krijgt! Het boek heeft een fijn tempo en er gebeurt genoeg waardoor je wil doorlezen. De personages zijn goed uitgewerkt, je merkt toch wel dat Kinsella een volleerd schrijfster is. Hier en daar is het verhaal wat voorspelbaar, maar toch ook weer totaal niet en dat maakt het een verrassende chicklit. Als je op zoek bent naar een fijne chicklit die je binnen no time uit hebt? Dan is Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella een dikke aanrader. Een heerlijk feelgood boek waar je echte summerfeelings van krijgt!

mijn niet zo perfecte leven

Titel: Mijn niet zo perfecte leven
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: maart 2017
Pagina’s: 416
Uitgever: The House of Books
Oorspronkelijke titel: My Not So Perfect Life

bol-button

Rating: 4,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.