Mijn nacht met Vedder
Young adult

Mijn nacht met Vedder – Buddy Tegenbosch

Zoek je een fijn, kort verhaal om te lezen? Dan is Mijn nacht met Vedder van Buddy Tegenbosch een geweldig boek. Met 88 pagina’s is het een heerlijk kort verhaal dat je heel snel uit zult hebben.

Laatste update: januari 2024

Waar gaat Mijn nacht met Vedder over?

‘Ik wil ervoor zorgen dat ik niet vergeten word.’ Eigenlijk bedoelt Noor hiermee niet zichzelf, maar haar vader. Hij is plotseling overleden en hoewel Noor hem ontzettend mist, merkt ze tot haar schrik dat ze soms een paar uur niet aan hem heeft gedacht. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter. Dan klopt Vedder op haar slaapkamerraam. Hij neemt haar een nacht mee op zijn Harley en zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven. Mijn nacht met Vedder is het verhaal van twee jongeren die elkaar weten te vinden tijdens een nacht die ze nooit zullen vergeten.

Mijn nacht met VedderTitel: Mijn nacht met Vedder
Auteur: Buddy Tegenbosch
Verschenen: 8 juli 2021
Verkrijgbaar als: fysiek boek, e-book & luisterboek
Pagina’s
: 88 / 1 uur en 47 minuten (luisterboek)
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Best of YA

Mijn mening over Mijn nacht met Vedder

Mijn nacht met Vedder is een heerlijk kort verhaal, onderdeel van de Best of YA XS-serie. Dit is een reeks van korte boeken tot 100 bladzijden voor jongeren, met allerlei relevante thema’s.   

In Mijn nacht met Vedder staat hoofdpersonage Noor centraal. Haar vader is plotseling overleden en ze heeft het heel moeilijk met zijn verlies. Ze probeert haar leven langzamerhand op te pakken. Als ze op een dag beseft dat ze al een paar uur niet aan haar vader heeft gedacht, voelt ze zich direct schuldig. Ze is op school en zegt ‘Ik wil ervoor zorgen dat ik niet vergeten word’. Op een nacht klopt Vedder op haar raam en neemt hij haar mee om het verlies van haar vader letterlijk een plek te kunnen geven.

In Mijn nacht met Vedder staan thema’s als verlies, rouw en verdriet centraal. Je voelt wat het hoofdpersonage Noor meemaakt en leeft met haar mee. Het verhaal draait puur en alleen om Noor en je merkt dat ze het heel moeilijk heeft. Ze voelt zich eenzaam. Iedereen om haar heen heeft Noor tijd gegeven om te rouwen maar nu heeft ze het gevoel dat ze de draad weer moet oppakken, alsof er niks aan de hand is. Terwijl ze daar eigenlijk nog niet echt klaar voor is. Er is maar één iemand die Noor lijkt te snappen en dat is Vedder. Hij neemt haar mee op avontuur, op zijn Harley, en geeft Noor alle ruimte die ze nodig heeft.

Mijn nacht met Vedder leest heel erg snel door de vlotte schrijfstijl van Buddy Tegenbosch. Ondanks dat het verhaal zo’n 90 pagina’s bevat, heb je toch voldoende de tijd om met haar mee te voelen en leven. Het verhaal is emotioneel, pijnlijk en toch ook hartverwarmend. Heel knap gedaan!

Pluspunten: 
+ Kort verhaal, snel uit
+ Emotioneel, pijnlijk en toch hartverwarmend
+ Leest snel, vlot en makkelijk

Minpunten: 
– Ik vond het ergens heel jammer dat het verhaal zo snel klaar was.

Samenvatting van Mijn nacht met Vedder

‘Mijn nacht met Vedder’ is een boek van Buddy Tegenbosch over Noor, een meisje dat haar vader onlangs heeft verloren en moeite heeft om met dit verlies om te gaan. Op een nacht klopt Vedder, een eigenaardige jongen die meer spijbelt dan dat hij op school is, op haar slaapkamerraam en neemt haar mee op een roadtrip op zijn Harley. Tijdens deze nacht vol emoties leert Noor niet alleen Vedder, maar ook zichzelf beter kennen en kan ze het verlies van haar vader letterlijk een plek geven.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *