Boeken

Mijn leeslijstje voor in de zomer

large (7)

De zomer komt er nu echt aan, de zon begint goed te schijnen en ik heb al mijn leerboeken al weer opgeborgen in dozen zodat ik die de komende tijd even niet meer hoef te zien. Omdat ik deze zomer weinig ga werken, sta ik al te popelen om mijn grote stapel boeken te gaan lezen. In de zomer lees ik normaal gesproken iets meer boeken die wat luchtiger zijn qua inhoud. Toch heb ik voor deze zomer ander soort boeken op mijn lijstje staan dan normaal gesproken.

Als de achttienjarige Dot haar Sol ontmoet, heeft ze het gevoel dat ze eindelijk de ware liefde heeft gevonden… Solomon Arbuthnott is een knappe soldaat van Saint Lucia. Dot is een verkoopster uit een arme buurt in Londen. Samen dromen ze van een gedeelde toekomst: leven onder een blauwe hemel met zonneschijn, vreugde en liefde. Maar in 1961 is het niet gepast dat een East Endse meid verkering heeft met een jongen uit West-Indië, laat staan dat ze met hem het land verlaat. Ze gehoorzamen hun ouders en laten hun leven door hen bepalen. Ook al breekt het hun hart…

Ik heb pas één boek van Amanda Prowse gelezen, maar met dat ene boek heeft zij een klein beetje mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten om nog meer boeken van haar te lezen. Vooral omdat haar onderwerpen zo verschillend en uiteenlopend zijn ben ik erg benieuwd.

Hendrik Groen is wel oud maar niet dood, en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

Al twee keer ben ik begonnen in dit boek en al twee keer heb ik het boek weer weggelegd. Niet omdat het boek niet interessant is. Zeker niet. Ik moet telkens stiekem glimlachen en lachen om dit boek, maar telkens kwam er weer iets tussen. Deze zomer ga ik zeker een gokje wagen en het boek van Hendrik uitlezen.

Professor Emily Wess (hoofdpersoon uit Deans eerste boek De verborgen bibliotheek) probeert te achterhalen wie haar neef vermoord heeft. Tijdens haar onderzoek komt ze een gevaarlijke sekte op het spoor. Deze sekte doet er alles aan om een verloren gewaande sleutel in handen te krijgen waarmee de geheimen van de Nag Hammadi-geschriften ontraadseld kunnen worden. In een race tegen de klok reist Emily naar Egypte om te voorkomen dat deze sleutel in verkeerde handen valt. De tijd dringt want de veiligheid van miljoenen mensen staat op het spel.

Soms zijn er van die boeken die direct de aandacht trekken. Dit is zo’n boek bij mij. Ik ben gek op de geschiedenis van Egypte. Als een boek hier afspeelt wil ik het eigenlijk al direct lezen.

Diana is tweeëndertig en single als ze naar New York verhuist. Ze schrijft zich in op een datingsite. Aan de hand van haar dates leert ze de stad en zijn inwoners kennen. De ontmoetingen met de verschillende mannen zijn spannend, grappig en soms expliciet. In New York in 40 dates neemt Diana de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingsreis door New York, en in het bijzonder: de New Yorkse datingscene.

Ook zijn er van die boeken die eigenlijk helemaal niet de aandacht trekken. Ook niet als je de achterflap hebt gelezen, maar dat je hem toch wel zou willen lezen. Dit is zo’n boek voor mij. Misschien komt het wel doordat ik af en toe een boek erbij wil pakken dat iets serieuzer is dan andere boeken.

Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde. Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg – tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Ehm, ja oeps. Heel stiekem kijk ik best uit naar dit boek en heel stiekem sta ik zelfs een klein beetje te springen om dit boek te lezen. Of ik de andere delen goed vond? Dat viel best mee. Maar een boek zoals dit moet ik gewoon lezen. Stiekem.

Dit is het begin van mijn leeslijstje voor in de zomer, welke boeken wil jij zeker gaan lezen?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale juni 28, 2015 at 12:43

  De geheime sleutel lijkt me heel gaaf, maar die trekt me naast het verhaal ook vooral door de cover. Clovers kind lijkt me ook heel mooi. Veel leesplezier alvast!

 • Reply Esther juni 28, 2015 at 14:56

  Wat een leuk lijstje. 🙂 Ik wil eragon een keer gaan lezen. Hij ligt al zo lang in mijn kast, maar ik leg hem steeds weer weg. En ik wil verder lezen in Game of thrones!

 • Reply Annelies juni 28, 2015 at 19:57

  Leuke lijst! De eerste drie wil ik ook graag lezen.

 • Reply Tamara juni 28, 2015 at 19:59

  Ik wil Grey in heeeel graag lezen! Maar weet jij of die al uit is of wanneer die in het Nederlands uit gegeven word?

 • Reply beautifulday4makeup juni 29, 2015 at 10:12

  Oh het boek Grey kende ik helemaal niet. Hoe kan dat toch 🙂

 • Reply Madelon juni 29, 2015 at 11:32

  Ik twijfel nog altijd of ik Grey zal lezen. Aan de ene kant ben ik wel nieuwsgierig, maar aan de andere kant denk ik: nee, niet nog meer alsjeblieft. Haha.

 • Leave a Reply