Mijn jeugdboeken van vroeger - Adorable Books
Algemeen, Jeugd

Mijn jeugdboeken van vroeger

Al vanaf dat ik héél klein was, las ik boeken. Mijn ouders lazen mij altijd ontzettend veel voor en ik ben het lezen vanzelf over gaan nemen. En sommige boeken blijven dan zo erg bij je, dat je ze nu nog steeds heel goed kan herinneren. De boeken die je als klein kindje las, zelfs zo klein, dat je nog geen letter kon lezen.

 photo sneeuwwitje_zps92c27123.png

Sneeuwwitje kan ik mij herinneren als één van de eerste boeken die ik “echt” las. Ja, ik kon nog geen letter lezen maar wist dit boek al uit mijn hoofd op te lezen. Mijn ouders vertellen me altijd dat ze het soms zelfs een beetje creepy vonden. Ik sloeg de bladzijdes altijd op het perfecte moment om en wist de zinnen perfect te vertellen. En dat terwijl ik dus nog helemaal niet kon lezen. Misschien dat door dit verhaal het boek me zo erg is bijgebleven. En waarschijnlijk telt het ook wel een beetje mee dat ik hem echt duizenden keren heb gelezen!

 photo winnie_zps44fa94ee.png

Ohhhh, ik denk dat een aantal van jullie deze zeker wel zullen herkennen! Dit was denk ik mijn favoriet van alle (meer dan honderd geloof ik..) boekjes van de Disney boekenclub! Ze waren zóóóóó leuk! Ik krijg meteen zin om ze weer op te zoeken (als we ze nog hebben..) en ze opnieuw te gaan lezen, allemaal!
Als je een abonnement had kreeg je elke maand een boekje thuis gestuurd met een verhaaltje over één van de disney figuren. De eerste paar waren echt specifiek de figuren die bij het verhaal hoorden, later zijn ze ook verhalen bij elkaar gaan zetten en nieuwe verhalen zijn daaruit gekomen.
Het kriebelt nu weer helemaal om de oudste boekjes op te zoeken!

 photo otje_zpsa7942f85.png

Otje, oh otje. Ja wat was dit boek leuk zeg. Ik heb hem denk ik zó vaak gelezen dat de hele kaft en rug van het boek er zo goed als af ging. De plaatjes die in het boek stonden vond ik misschien zelfs wel leuker. Keer op keer heb ik alle verhalen gelezen. Dan was het boek uit, en las ik hem gewoon nog een keer.

 photo pluk_zps1da0a81e.png

Dit was zo’n typisch “oké, nog één verhaaltje en dan slapen” boek. De verhaaltjes waren niet zo lang, altijd heel spannend en leuk en ik kende ze (vanzelfsprekend) allemaal uit mijn hoofd. Pluk was mijn held en ik wilde zoals hij zijn. Oja en vergeet de duif niet!!! (Begon daar mijn liefde voor vogels?)

Welke jeugdboeken herken jij hier nog van? Of had jij hele andere boeken toen je nog zo klein was?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Jolien augustus 6, 2014 at 15:47

  Oh wat een nostalgie! Ik was ook dol op Sneeuwwitje, Otje en Winnie de Poeh <3

 • Reply Daphne augustus 6, 2014 at 16:23

  Haha oh, dat Sneeuwwitje boek was stiekem ook mijn favoriet. Ik had volgensmij een hele serie Disney-boeken, misschien maar eens opzoeken!

 • Reply Lotte augustus 6, 2014 at 16:57

  Ah, pluk! <3 Dat was ook echt mijn favoriete boek, samen met Jip en Janneke

 • Reply Marjolein augustus 6, 2014 at 17:00

  Jaaaa, wat een leuke boeken heb ik als kind gelezen/voorgelezen gekregen 😀 deze boeken zijn bij mij ook allemaal bekend!

 • Reply Annelies augustus 7, 2014 at 19:02

  Oooooh Pluk! Ik was een superfan van Pluk (en van de kakkerlak 🙂 )

 • Leave a Reply