mijn grootste wens
Boekrecensies

Mijn grootste wens – Lucy Dillon

Lucy Dillon, bekend van Honderd stukjes van mij, heeft een nieuw boek! Lees hier de recensie van Mijn grootste wens van Lucy Dillon.

Waar gaat Bestemming geluk over?

Eva ontdekt na de dood van haar man hoeveel ze voor hem heeft opgegeven. Haar nichtje Nancy heeft na het vertrek van haar vader geen woord meer gesproken. Onverwacht vinden ze steun bij elkaar.

Eva voelt zich verloren zonder haar man Mick, die twee jaar geleden is overleden. Voor hem had ze haar eigen dromen opzijgezet, en nu is ze bijna veertig en staat ze met lege handen.

Caitlin ziet haar leven instorten: haar huwelijk loopt op de klippen en haar dochtertje, de 4-jarige Nancy, heeft sinds de scheiding geen woord meer gesproken. Caitlin maakt zich grote zorgen, maar geen dokter weet een oplossing. Nancy is haar stem kwijt. Maar is er iemand die luistert naar de woorden die ze niet durft te zeggen?

Ik had heel veel zin om aan dit boek te beginnen, want de achterflap sprak me erg aan. In het boek gaat het eigenlijk om twee verhaallijnen: die van Caitlin en die van Eva.

Caitlin had nooit gedacht dat ze zou gaan scheiden van Patrick, maar toch gebeurt het. Omdat Patrick het ouderschap wil delen, kiezen ze ervoor om de kinderen naar zijn zus Eva te brengen. Hij heeft zelf een baan aan de andere kant van het land en Eva woont in het midden. Een mooie oplossing.

Eva is twee jaar geleden haar geliefde Mick verloren en daar heeft ze het nog steeds wel moeilijk mee. Haar man was een bekende acteur en nu wil een uitgever zijn dagboeken publiceren. Eva wordt meegenomen in dit proces. Ondertussen verblijven de kinderen van Patrick en Caitlin regelmatig bij haar en ontfermt ze zich over Nancy, die geen woord meer zegt.

Je maakt op een rustige manier kennis met alle personages. Dit zorgt ervoor dat de eerste helft van het boek erg traag verloopt. Ik merkte dat ik er moeilijk doorheen kwam en dat ik ook geen zin had om verder te lezen. Dit is een boek over liefde, wanhoop en hoop, maar ook over scheidingen en dood, wat het best een tragisch en zwaar verhaal maakt. Op de een of andere manier weet het verhaal me niet echt te pakken, ik denk omdat het zo traag is opgebouwd. Daardoor verliest het boek snelheid en ben ik mijn aandacht sneller kwijtgeraakt.

Benieuwd naar andere boeken van Lucy Dillon? Lees hier onze recensies! Wil je Mijn grootste wens meteen bestellen om te lezen? Klik dan hier! Veel leesplezier!

mijn grootste wens

Titel: Mijn grootste wens
Auteur: Lucy Dillon
Verschenen: maart 2020
Pagina’s: 416
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 3/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *