Stationery

‘Mijn bullet journal’ ervaringen

Vorig jaar startte ik in mijn bullet journal van Leuchtturm1917. Drie maanden hield ik het vol, daarna stopte ik ermee. Ik had mijn bullet journal niet goed ingedeeld voor mezelf en daarom hield ik het niet vol. Nu ben ik op nieuw begonnen, in ‘Mijn bullet journal’. 

Wat is een Bullet Journal?

Een bullet journal is een manier om al je to-do lists, inspiratielijstjes, afspraken en doelen op te schrijven. En wat is hier nu precies het praktisch nut van? Ja, dat vroeg ik me in het begin ook af. Naast dat je lekker creatief bezig kunt zijn, is het ook serieus handig. Voorheen slingerden overal losse briefjes op mijn bureau met dingen die ik nog moest doen, had ik weer een apart boekje waar ik opschreef welke films ik nog graag wilde kijken en schreef ik in een ander notitieblok mijn ideeën voor mijn blogs. Dat doe ik nu niet meer. Alles staat in één notitieboek. Je kunt er zelfs een agenda van maken als je wil. Dat deed ik de vorige keer. Maar ik heb geleerd van mijn eigen ervaringen en daarom gebruik ik mijn bullet journal nu niet meer als agenda, maar meer als creatieve uitlaatklep + handlettering + lijstjesboek + goals boek. Wil je weten hoe je een bullet journal moet beginnen? Yara schreef er een tijdje geleden een artikel over.

Hoe ziet mijn bullet journal eruit?

Ik heb er eentje van ‘Mijn Bullet Journal’, van Mus Creatief. Een hele vrolijke met stippen! Het handige van dit boek is dat er al een aantal pagina’s gereserveerd is voor bijvoorbeeld de index, de jaarkalender en een wereldkaart. Verder ben je helemaal vrij om je bullet journal in te delen zoals jij het wil. Ik ben mijn bullet journal begonnen met lijstjes: movies to watch, movies 2018, concerten en festivals 2018, reizen en citytrips, books 2018 en daarna heb ik nog een paar pagina’s leeg gelaten voor het geval ik nog meer lijstjes wil maken.

Mijn bullet journal wil ik graag gaan gebruiken om lekker veel te handletteren. Na de lijstjes komt er dan ook meteen een handlettering quote met Hello 2018. Op de volgende pagina: Welcome January. Iedere maand wil ik beginnen met een handlettering quote van die betreffende maand. Per maand heb ik eigenlijk 2 dingen die ik wil bijhouden: wat er op het menu staat voor het avondeten en een activity tracker.

Een activity tracker kun je zo uitgebreid maken als je wil. Ik heb ervoor gekozen om het kort en realistisch te houden. Per dag kun je een hokje aankruisen als je het doel hebt gehaald. Ik heb de doelen: 2 liter water drinken, 8 uur slaap, 7.000 stappen, een foto op Instagram posten, workout en reading. Lijstjes met to do dingen maak ik gewoon apart, niet in mijn bullet journal. Ik ben namelijk nogal van het krassen en doorstrepen en in een bullet journal word ik daar niet heel vrolijk van. Mijn bullet journal moet een fijne plek zijn waar ik quotes kan maken, kan doodlen en lijstjes bij kan houden.

Tips: dingen die je in een bullet journal kan zetten

 • Je complete agenda
 • Verjaardagskalender
 • Food tracker
 • Verlanglijstjes
 • Brainstormsessies
 • Doelen
 • Skills
 • Adressen
 • Concerten en festivals
 • Reizen
 • Spaardoelen
 • Rekeningen en uitgaven
 • Bucketlist dingen
 • Vakantiepaklijst
 • Handletteren
 • Dankbaarheidslog
 • Doodles
 • Lijstjes met boeken, films, series, restaurants

Heb jij een bullet journal? 

One Comment

 • evi

  Ik heb een aantal jaren geleden voordat de echte bullet journal hype was begonnen ook een bullet journal gehad. Mijn probleem was dat ik er echt mijn agenda van wou maken en alles er in wou steken. Waardoor ik eigenlijk het overzicht verloor en ik het helemaal niet meer graag gebruikte. Nu ben ik wel blij om te zien dat er zoveel boekjes te koop zijn met stippen in zodat het makkelijker is (ik deed het namelijk in een notitieboekje met lijntjes). Ik heb er wel eens over nagedacht om er terug mee te beginnen, maar dan om vooral dingen bij te houden als de habittracker en de lees en watchlist maar ik ben nog niet zeker of ik er echt wel mee ga beginnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *