Mijn belofte aan jou
Boeken

Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

Sara las voor het eerst een boek uit het New-Adult genre. Benieuwd wat zij van Mijn belofte aan jou vond? Lees dan vooral verder.

Waar gaat Mijn belofte aan jou over?

‘Mijn belofte aan jou’ van bestseller auteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt. Colleen Hoover schreef met mijn ‘Belofte aan jou’ een roman die ontroert en aan het denken zet.

Het verhaal begint gelijk bij het moment dat Graham en Quinn elkaar ontmoeten. Haar verloofde gaat vreemd met zijn vriendin. Wat eigenlijk de ergste dag uit hun leven had moeten zijn, wordt juist een van de speciaalste. Ze brengen de dag samen door en vervolgens scheiden hun wegen voor zes maanden. Als ze elkaar dan toevallig weer tegenkomen, beginnen ze een relatie. Vervolgens wordt er een tijdsprong gemaakt van zes jaar later. Quinn kan maar niet zwanger raken en dat maakt haar kapot vanbinnen. Elke aanraking, elke kus, wordt nu geassocieerd met het krijgen van een baby. Doordat het niet lukt, roept elke aanraking alleen maar teleurstelling en pijn bij haar op. Ze probeert de pijn te vermijden, maar vermijdt daarbij ook haar man Graham.

Elk hoofdstuk in het boek wordt afgewisseld met het ‘toen’ en het ‘nu’. Je leest over hun perfecte liefde en hoe ze elkaar beloven voor eeuwig samen te blijven. Vervolgens lees je over het feit dat de onvruchtbaarheid van Quinn misschien wel een einde voor hun huwelijk kan betekenen.

“Als je Mijn belofte aan jou gaat lezen, zorg er dan voor dat je er een doos tissues bijhoudt”

Toen ik het boek opensloeg, zat ik er gelijk in. Het verhaal draait om een realistische en intieme setting tussen de twee hoofdpersonen. Dat maakte dat ik door wilde blijven lezen om alles te weten te komen over Quinn en Grahams leven. Daarnaast vond ik het ook heel aangrijpend om te lezen over onvruchtbaarheid en wat voor een effect dat op een vrouw met een grote kinderwens heeft. Als lezer realiseerde ik me hoe lastig het kan zijn als mensen maar blijven vragen waarom ze nog steeds geen kinderen hadden.

Colleen Hoover kan van één realistische, menselijke situatie een heel boek schrijven, die je bij elk hoofdstuk met meerdere vragen achterlaat. Je moet dan van jezelf doorlezen totdat die vragen beantwoord worden. ‘Mijn belofte aan jou’ heeft me ontroerd en tegen het einde aan was ik helemaal in tranen. Als je dit boek gaat lezen, zorg er dan voor dat je er een doos tissues bijhoudt.

Meer recensies lezen van de boeken van Colleen Hoover? Klik dan hier.

Mijn belofte aan jou Titel: Mijn belofte aan jou
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: maart 2019
Pagina’s: 400
Uitgever: Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *