Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Mijn beeld van jou – Susan van Eyk

Mijn beeld van jou

De achterflap van dit boek bevat al genoeg vragen om je nieuwsgierig te maken, en deze worden in het boek al vrij snel beantwoord. Maar dan pas begint het echte verhaal… Sanne recenseerde het boek Mijn beeld van jou van Susan van Eyk en je leest hier wat ze ervan vindt!

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

De eerste paar pagina’s lezen als een trein. De ontmoeting tussen Emma en Boris vond ik super leuk om te lezen, evenals haar aarzeling wanneer ze misschien meer voor hem voelt dan ze zou moeten. En daarna hun avontuur… Ik vond de ontwikkeling van hun relatie echt mooi neergezet, en dat zorgde veelal voor een glimlach op mijn gezicht tijdens het lezen.

In alle eerlijkheid vond ik de vaart er na de eerste negentig pagina’s een beetje uitgaan. Ik had een andere richting van het verhaal verwacht en bij de eerste hint die gegeven werd over waar het heen zou gaan, voelde ik wat tegenzin. Hoewel het verhaal wat langzaam voortkabbelde, gingen sommige dingen juist erg snel.  Wat ik persoonlijk soms jammer vond was hoe rap we door bepaalde scènes heen gingen. Van mij hadden veel momenten meer uitgediept mogen worden. Het zorgde ervoor dat de emotie bij mij niet echt aankwam, omdat we meteen verder sprongen naar een nieuwe paragraaf.

“Wout slaat zijn lange armen om mij heen, trekt me tegen zich aan en we huilen tot we niet meer kunnen.
‘Kom,’ zegt hij schor en hij laat me voorzichtig los. ‘Ik breng je weer naar huis.’”

Hoewel ik de schrijfstijl van Susan goed vond, had het verhaal van mij hier en daar iets uitgebreider gemogen. Zoek je een boek met goed uitgewerkte karakters, drama, verdriet, liefde en af en toe een lach? Dan is Mijn beeld van jou een goede keuze.

Mijn beeld van jou

Titel: Mijn beeld van jou
Auteur: Susan van Eyck
Verschenen: januari 2018
Pagina’s: 304
Uitgever: Uitgeverij De Fontein

bol-button

Rating: 3/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *