Films

Mijn 10 favoriete films van 2017

De laatste dag van 2017 is aangebroken, tijd voor lijstjes! Afgelopen jaar zijn er een heleboel mooie, leuke, droevige en goede films uitgekomen. Ik zet mijn favoriete films van 2017 op een rijtje. Deze films zijn absolute aanraders! 

 

Baby Driver

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s Baby (Ansel Elgort) ontmoet het meisje van zijn dromen (Lily James) en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Deze film is een lust voor het oog én oor! In Baby Driver wordt geweldig gebruikgemaakt van muziek en actie en alle acteurs leveren een knap staaltje acteerwerk. De film zit goed in elkaar en is vermakelijk in elk opzicht. Leuk om te weten: onder de maar liefst 30 liedjes die regisseur Edgar Wright uitkoos, zitten twee Nederlanse: Radar Love van Golden Earring en Hocus Pocus van Focus. Misschien vond ik dit wel de leukste film van 2017!

Manchester by the Sea

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Casey Affleck won een Oscar voor beste mannelijke rol en de film won een Oscar voor Best Original Screenplay. Ook sleepte Affleck een Golden Globe en een BAFTA Award binnen. Genoeg redenen om deze film te zien dus! Ik wist niet goed wat ik van de film moest verwachten, maar het verhaal heeft me erg geboeid. De film is wat traag en zeker niet flitsend snel, maar dat is juist de kracht van deze film. Aanrader!

Lion

Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Ik vond Lion een prachtige film om te zien. De omgeving en de natuur is een feest om naar te kijken en alles is prachtig vastgelegd. De cast is geweldig, vooral de kleine Saroo spat van het scherm af met zijn zielige stemmetje en zijn lieve loopje. Lion is een ontroerende film en heeft me tot diep in mijn hart geraakt. Houd alvast maar een zakdoekje bij de hand, ik had hem in ieder geval wel nodig aan het eind van de film. Lees hier mijn hele recensie van Lion.

Get Out!

‘Get Out’ volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

Ik had niet zoveel verwacht van deze film, omdat ik dacht dat het een hele enge horrorfilm zou zijn. Dat viel alles mee, gelukkig. De film begint als een drama en er zitten zeker spannende elementen in. Je blijft geboeid tot en met de laatste scène.

Logan

‘Get Out’ volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

Weer zo’n actieheldenfilm. Tenminste, dat dacht ik toen ik aan Logan begon. Toch was ik enorm verrast door de film. Het is spannend, er zit veel actie in en de kinderen die in de film spelen, acteren goed. Net als Hugh Jackman trouwens, maar dat had ik niet anders van hem verwacht. Aanrader!

Beauty & The Beast

Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Jeugdsentiment all over met deze live action movie van Beauty & the Beast! Ik zag deze film in de bioscoop en ik vond het geweldig. Ik heb de musical twee keer gezien, dus dat wil al wel genoeg zeggen denk ik. Als je van Disney-films houdt: gaat dat zien!

Okja

Mija (Seo-Hyeon Ahn) is een jong meisje van het platteland dat een vriendschap sluit met ‘Okja’, een groot beest dat zachtaardig en vriendelijk van geest is. Op een dag moet Mija alles op het spel zetten om te voorkomen dat een machtig, multinationaal bedrijf haar beste vriend kan ontvoeren.

Deze Netflix Original keek ik zonder al te veel verwachtingen, en ik was positief verrast! Wat een mooie, lieve film! Visueel is de film om van te smullen en wat is knuffelvarken Okja lief! Leuk om te weten: de Nederlandse Erik de Boer was verantwoordelijk voor het tot leven brengen van het fantastische wezen Okja. Hij zorgde ook al voor de tijger in Life of Pi.

Split

Hoewel Kevin 23 persoonlijkheden kent die zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher heeft aangetoond, bezit hij er nog een die op het punt staat zich te ontwikkelen en alle andere over te nemen. Wanneer drie tienermeisjes zijn ontvoerd, komt het aan tot een gevecht om te overleven tussen de verschillende persoonlijkheden die in Kevin schuil gaan, alsmede voor iedereen die zich om hem heen bevinden.

Dit is een film waar ik juist heel veel verwachtingen van had bij het zien van de trailer. En die zijn uitgekomen! Tot de laatste minuut ben je geboeid door de 23 persoonlijkheden van Kevin. Jammer wel van het eind (dat had van mij niet gehoeven), maar al met al een boeiende film.  

The Founder

Ray Kroc (Michael Keaton) is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonald’s! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat Kroc hele andere plannen heeft met de onderneming…

Ja, een film over de historie van McDonald’s! Erg leuk om te zien hoe dat allemaal is gegaan. Geen film van de bovenste plank, maar gewoon erg vermakelijk om te zien.

Dunkirk

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

Films over de oorlog doen het bij mij altijd goed. Ook Dunkirk, een film die wat traag is, maar wel prachtig in beeld gebracht. Regisseur Christopher Nolan laat de kijker zoveel mogelijk ervaren hoe het leven van een enkele soldaat was in de oorlog. Hoe eenzaam ze waren. Dialoog komt niet veel voor in de film. Wat viel er ook te zeggen? Aanrader! 

Welke film vond jij de beste van 2017? 

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

One Comment

  • Evi

    Op deze lijst staan echt zoveel films die ik nog wil zien. Ik ben gewoon meer een seriekijker, waardoor ik er nog geen enkel heb gezien. Ik wil zo graag beauty and the beast kijken, maar ook BabyDriver en Dunkirk ook. Ik heb nog heel wat films te zien denk ik

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.