Midnight Sun
Young adult

Midnight Sun – Stephenie Meyer

Eindelijk, daar is hij: het langverwachte nieuwe boek van Stephenie Meyer. Midnight Sun. In 2008 was het plan voor dit boek er al, maar het heeft nog eens 12 jaar geduurd tot hij verscheen. Ik, als echte Twilight-fan, moest hem echt lezen.

Waar gaat Midnight Sun over?

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere wending. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

In Midnight Sun neemt Stephenie Meyer ons mee terug naar een wereld die miljoenen lezers heeft geboeid, en nog altijd boeit, en brengt ons een nieuwe epische roman over de verwoestende gevolgen van onsterfelijke liefde.

Het was 12 jaar geleden dat ik startte met de Twilight boeken en tevens 12 jaar geleden dat mijn liefde voor lezen opnieuw werd aangewakkerd. Ik was 15 jaar en las de boeken in een zucht uit, tot midden in de nacht. Ik kon er zelfs niet van slapen, omdat ik ze stiekem ietwat spannend vond. Grappig. Twilight heeft dus altijd een plekje in mijn hart gehad en toen ik las dat Midnight Sun verscheen was ik dan ook hysterisch enthousiast.

Midnight Sun is eigenlijk exact hetzelfde als Twilight, alleen is Twilight vanuit Bella haar perspectief geschreven en is dat in Midnight Sun vanuit Edward geschreven. Wat zou het verhaal dan moeten bijdragen? Heel simpel: het zou het perspectief van de liefde tussen de twee vanuit Edward zijn perspectief neerzetten en daarbij zou Edward meer weer (kunnen) geven van zijn leven als vampier. Dat was in ieder geval de aanname die ik had.

Midnight Sun was fijn om te lezen als echte Twilight fan

Als trouwe Twilight fan had ik echt zin om Midnight Sun te lezen. Er zat zoveel jaar tussen het lezen van Twilight en Midnight Sun, dat ik ook echt moest nadenken hoe het verhaal nou precies in elkaar stak. Hoewel ik heel erg heb genoten van het lezen van Midnight Sun, denk ik wel dat dit boek echt alleen voor de Twilight fans is. Als je nieuw bent in deze reeks, dan weet ik vrijwel zeker dat je zult afknappen. Waarom? Omdat veel stukken herhalend zijn, Edward eigenlijk een enorme stalker is en Bella heel anders wordt neergezet dan ze is.

Hoewel ik dus echt heb genoten van dit boek, was het soms was herhalend. Ik heb bladzijdes overgeslagen omdat het heel saai was. Ik had meer verwacht van het boek, zeker omdat het 12 jaar na dato was. Ik had verwacht dat er meer diepgang in zou zitten, dat er meer bekend zou worden gemaakt over het leven van Edward als vampier. Het ging echter alleen maar over Edward zijn obsessie voor Bella. Jammer!

Klik hier voor meer recensies van Stephenie Meyer.

Midnight Sun

Titel: Midnight Sun
Auteur: Stephenie Meyer
Verschenen: juli 2020
Pagina’s: 672
Uitgever: Van Goor

bol-button

Rating: 2.7/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.