Boekrecensies,  Roman

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Laatst ontving ik het nieuwste boek van Tamara Haagmans: Met een beetje geluk. Eerder las ik haar boek Plankenkoorts, wat ik een heerlijk verhaal vond, dus ik kon niet wachten om dit boek te lezen!

Waar gaat Met een beetje geluk over?

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

Nicole is een beetje overrompeld als blijkt dat haar overleden tante haar kleine pretpark aan haar nalaat. Nicole heeft totaal geen ervaring met het runnen van een pretpark, laat staan het onderhoud ervan. Het park is namelijk niet zo populair en goedlopend, dat de rekeningen automatisch betaald worden. Integendeel! Haar tante had enorme schulden en Nicole moet op zoek naar een oplossing. Nicole probeert het park en haar werknemers zo goed mogelijk te managen, maar dat gaat niet van een leien dakje. En Marc doet ook al zo moeilijk! Of wil hij haar toch helpen? Dan bedenkt Nicole een idee om het park opnieuw onder de aandacht te brengen. Zou het dan toch nog goed komen?

‘De schrijfstijl van Tamara Haagmans is zo vlot, dat je door het verhaal heen vliegt! Een heerlijke feelgood roman die je er op ieder moment bij kan pakken’

Wat vind ik de boeken van Tamara Haagmans toch fijn! Ook met Met een beetje geluk heeft ze me niet teleurgesteld. Het verhaal heeft een prettige opbouw en leest als een trein. Tamara schrijft met humor en dat voel je terug in het verhaal. Wat ik erg grappig vond aan Met een beetje geluk is de hoeveelheid ‘Friends’-verwijzingen die in het verhaal zijn opgenomen. Zelf heb ik Friends ook met veel plezier gekeken, dus het is leuk om dat in het boek terug te zien komen. Wel kan ik me voorstellen dat als je minder bekend bent met Friends, dit wat flauw kan overkomen. Echter stoorde mij het totaal niet en vond ik het erg leuk om Nicole te volgen bij de wederopbouw van het park. Hier en daar een tikje voorspelbaar, maar ik moet zeggen dat de uitkomst aan het eind me echt heeft verrast. In positieve zin, want na het dichtslaan van dit boek bleef ik achter met een fijn en goed gevoel. Ben jij op zoek naar een feelgood roman om deze zomermaanden te lezen? Pak dan Met een beetje geluk er eens bij!
met een beetje geluk

Titel: Met een beetje geluk
Auteur: Tamara Haagmans
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *