Met de beste bedoelingen
Adorable Bookclub,  Roman

Met de beste bedoelingen (De oversteek #1) – Susan Anne Mason

Sanne, van de Adorable Bookclub las het eerste deel in de De oversteek trilogie. “Ik lees romans, thrillers, fantasy en af en toe sci-fi, maar eigenlijk nooit historische romans! Dus toen ik de kans kreeg een historische trilogie te lezen, leek dit me een perfect moment om het genre eens te leren kennen.

Waar gaat Met de beste bedoelingen over?

Canada, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Om haar zus te helpen bij een nare strijd om de voogdij over haar zoontje Christian, solliciteert Grace Abernathy onder een valse naam naar een positie als kindermeisje bij de rijke grootouders van de jongen. Ze ontdekt tot haar verbazing dat ze een zwak heeft voor Christians voogd. Maar hij is al verloofd, en wel met een vrouw die een vreselijke stiefmoeder zou zijn…

Na lang wikken en wegen keek ik vorig jaar eindelijk de serie Outlander (gebaseerd op boeken) en ik vond het fantastisch. Ook keek ik laatst de serie Bonfire of Destiny op Netflix en dat vond ik ook heel leuk. Dus waarom heb ik dan in mijn hoofd dat ik historische boeken niet interessant vind? Tijd om die overtuiging te testen.

In dit boek werd ik meegenomen in het verhaal van Grace, maar ook andere personages komen aan bod en krijgen hun eigen perspectief. Wat ik tot nu toe leuk vind aan verhalen uit het verleden is dat er toen veel meer (sociale) regels waren en kleine dingen worden al snel groot en belangrijk. Dat zorgt voor veel mogelijkheden tot drama, en daar houd ik wel van! Ook het feit dat er geen technologie is (of in ieder geval weinig) om problemen snel op te lossen, maakt de verhaallijn net wat spannender.
“Hij zou geen enkele gedachte moeten besteden aan het feit dat er een nieuwe medewerker in huis was komen wonen, maar de wetenschap dat Grace nu verbleef aan het einde van de gang waar hij sliep, had hem bijna de halve nacht uit zijn slaap gehouden.”

‘Het plot staat als een huis. Alles wat verteld wordt is relevant en alle losse eindjes worden aan elkaar vastgeknoopt’

In dit verhaal zaten heel wat geheimen (en geheime gedachtes) en verboden liefde was zeker een groot thema. Ergens vermoed je natuurlijk al dat twee personages uiteindelijk bij elkaar komen, maar Susan Anne Mason doet er alles aan om dat zo onmogelijk te laten lijken.
Het plot staat als een huis. Alles wat verteld wordt is relevant en alle losse eindjes worden aan elkaar vastgeknoopt. Wat ik verder heel fijn vond aan het boek, is dat alle belangrijke personages persoonlijke groei doormaken. Iedereen komt tot nieuwe inzichten en is aan het eind van het boek beter af dan aan het begin. Erg fijn, omdat er daardoor ook lessen voor de lezer in zitten!
De historische setting gaf het verhaal juist dat beetje extra, want het is verrassend leuk om te lezen hoe mensen dingen vroeger deden. Hoe ze zich vermaakten, met elkaar omgingen en hoe de omgeving er toen uitzag… Het was als een extra personage om te leren kennen en zorgde voor een fijn verhaal in een hele andere wereld.
Als je ook eens een historische roman wilt lezen, dan is dit een goede om mee te beginnen. Het boek had leuke, herkenbare personages, een goed verhaal en spanning waardoor je er doorheen vliegt. Als je boeken zoals Pride & Prejudice leuk vindt, ga je hier ook van genieten.
Dit was mijn eerste kennismaking met historische romans, en ik kan niet wachten om het tweede deel in deze serie te lezen!

Bestel hier het boek of zet hem op je verlanglijstje.

met de beste bedoelingen

Titel: Met de beste bedoelingen (De oversteek #1)
Auteur: Susan Anne Mason
Verschenen: April 2019
Pagina’s: 368
Uitgeverij: KokBoekencentrum Fictie

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *