Mascha - Happy Life - Adorable Books
Boekrecensies, Non-Fictie

Mascha – Happy Life

 photo IMG_0733a.jpg

Al een tijdje geleden vertelde Mascha op haar website Beautygloss.nl dat ze bezig was met het schrijven van een boek. Whut?! Die moest ik natuurlijk bemachtigen. Het boek zou niet over beauty gaan, maar over happy zijn. Ik was razend benieuwd! 

Mascha kennen we natuurlijk allemaal van haar succesvolle blog Beautygloss. Een aantal jaar geleden begon ze voor de lol een website. Inmiddels is deze uitgegroeid tot haar succesvolle, fulltime job. Ze verdient haar geld met beautybloggen en filmpjes maken op haar YouTube-kanaal. Hoe leuk is dat?

 photo IMG_0730a.jpg

 photo IMG_0782a.jpg

 photo IMG_0783a.jpg

Haar boek Happy Life gaat niet over beauty, maar het gaat vooral om hoe je happy kunt zijn. In 176 pagina’s vertelt ze van alles over dit onderwerp. Ze vertelt over hoe haar hobby haar werk is geworden, maar ze vertelt ook over haar vriendschappen en haar liefde, Gregor. Ook geeft ze je tips hoe je makkelijker contact kunt maken en hoe je ‘nee’ kan durven leren zeggen. Het zijn allemaal korte hoofdstukjes die lekker weg lezen. Je hoeft het boek niet in chronologische volgorde te lezen, maar je kunt gewoon een willekeurig hoofdstuk openslaan.

 photo IMG_0729a.jpg

 photo IMG_0728a.jpg

Het boek is gevuld met prachtige foto’s van Mascha. Heel leuk zo tussendoor! Minpuntje aan het boek: er staan nog wat gekke typefoutjes, dubbele spaties en interpunctiefouten in het boek. Jammer! Ik hoop dat dit bij de volgende druk is opgelost.

Ik volg Mascha’s blog zo ongeveer vanaf het begin, maar toch stonden er nieuwe dingen in het boek waar ze het nog nooit over heeft gehad. Leuk! Je merkt ook dat het boek echt door Mascha is geschreven. Ik hoor haar sommige dingen gewoon zeggen. Stom is dat eigenlijk, maar dat komt omdat ik al haar video’s kijk! Ook staan er in zinnen soms gewoon Engelse woorden, precies hoe Mascha dat ook in het echt zou zeggen.

 photo IMG_0727a.jpg

Het bekende Beautygloss logo

Ik vond het erg leuk om over Mascha’s levenslessen te lezen en over wat zij heeft geleerd in het leven.

 photo IMG_0722a.jpg

Rating: 3,7/5

bol-button

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Daantje loves to read mei 25, 2014 at 08:35

    Ik heb hem ook gerecenseerd en ik vind hem erg leuk. Wel voor het wat jongere publiek maar toch wat nieuwe dingen gelezen. Ik vind Mascha geweldig omdat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Veel respect!

  • Reply Kelly mei 25, 2014 at 20:22

    Ik vind hem ook wel erg leuk!

  • Reply Eva mei 26, 2014 at 15:35

    Ik was ook razend benieuwd naar dit boek. Toch weerhoud iets me van het kopen.

  • Leave a Reply