Films

Marvel Films

Marvel Films

Misschien heb je het wel eens voorbij horen komen; het woord marvel. Misschien ken je het van wat heel anders… Maar vandaag wil ik het hebben over de films die marvel maakt.

Hoe zijn Marvel films ontstaan?

Marvel Comics is een Amerikaanse uitgever van comics gepubliceerd door Marvel Entertainment. Het bedrijf werd in 1939 opgericht en tegenwoordig worden er dus ook films gemaakt! De productie van films begon al in de jaren ’40, maar sinds 2000 zijn de films pas echt populair. Van sommige films wist ik niet eens dat zij van Marvel waren!


De X-MEN films zijn onwijs populair! Er zijn er al veel verschenen, de nieuwste verscheen in 2016 met een nieuwe generatie X-MEN. De recensie van de film kun je hier lezen.


Spider man mag natuurlijk niet ontbreken als Marvel film! Deze film keek ik maar al te vaak als kind, en nog steeds vind ik het enorm leuk om deze op TV te bekijken.


The Avengers, een verzameling van superhelden: Iron Man, Thor, Captain America, the Hulk onder leiding van S.H.I.E.L.D. om de wereld te redden. Ik genoot echt van deze film. Van die superhelden zijn trouwens ook individuele films gemaakt! Elke keer als er een nieuwe film verschijnt sta ik al in de rij bij de bioscoop om hem te bekijken, zo leuk vind ik ze.


The Amazing Spider Man is met een nieuwe generatie Spider Man. Heb je deze film al gezien? Ik ben benieuwd wat je van de twee verschillende typen film vindt. Ik moest er eventjes aan wennen! Er is zelfs al een nieuwe Spider Man verschenen in een Avengers-film, met een geheel andere Spider Man.

Al met al maakt Marvel ontzettend gave films. Je moet er natuurlijk wel van houden! Het zit boordevol actie, science fiction en hier en daar wat liefde.

Kende jij al veel Marvel films?

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.