Boekrecensies,  Roman

Marley & ik – John Grogan

Marley & ikTitel: Marley & ik
Auteur: John Grogan
Verschenen: 2009
Pagina’s: 302
Uitgever: The House of Books

John en Jenny zijn net hun leven samen begonnen. Ze zijn jong en verliefd, en hoeven zich nergens zorgen over te maken. Dan nemen ze Marley in huis, een wriemelend geelachtig wolbaaltje van een puppy. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Marley groeit al snel tot een niet te stoppen, vierenveertig kilo zware stoomwals van een Labrador retriever. Hij stormt door hordeuren, steelt vrouwenlingerie en juwelen, en sloopt alles waar hij zijn tanden in kan zetten. Zijn betuigingen van liefde en aanhankelijkheid zijn grenzeloos. Marley neemt deel aan de vreugde van het paar over de eerste zwangerschap en als kreten van een meisje dat op straat wordt aangevallen de nacht doorsnijden, is hij er ook. Marley leert de Grogans dat er vreugde gevonden kan worden in de simpele dingen van het leven, en in de pure kracht van onvoorwaardelijke liefde.

Mening over Marley & ik

Ik zag het omslag van het boek en was meteen om. Als hondenvriend is dit een boek dat je móét lezen. Marley & ik is verfilmd, met onder andere Jennifer Aniston in de hoofdrol. Toch vond ik dat dit boek niet erg op de film leek, en op zich vond ik dat ook wel fijn. Het boek leest dan ook heel fijn weg.

Marley & ik maakte me meerdere keren keihard aan het lachen

Meerdere keren dat ik aan het lezen was barstte ik in lachen uit. Bijvoorbeeld tijdens de maffe avonturen die John en Jenny met hun hond Marley meemaken. Zoals het opeten van een gouden armbandje. Het gevolg? John die dagen lang in Marley’s poep heeft zitten frunniken naar enig spoor van het armbandje. Buiten het feit dat dit boek met veel humor en realiteit is beschreven, heb ik ook aan het einde moeten huilen. Als je van honden houdt, humor leuk vindt in een boek en ook boeken met realiteit graag leest, dan zeg ik: dit boek moet je lezen!

Meer recensies lezen van de boeken van John Grogan? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.