Boekrecensies,  Young adult

Marionet (The Blackcoat Rebellion #1) – Aimée Carter

MarionetTitel: Marionet (The Blackcoat Rebellion #1)
Auteur: Aimée Carter
Verschenen: augustus 2015
Pagina’s: 318
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Originele titel: Pawn

‘Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.’
‘En als ik nee zeg?’
‘Vijf,’ zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee…”
Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy.
Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel.
Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?

Mening over Marionet

Eindelijk een nieuw boek van topschrijfster Aimée Carter! Ik las al eerder de Godinnentest-trilogie, die boekenreeks vond ik fantastisch. Aimée Carter heeft een gave om boeken te schrijven waar je als het ware doorheen vliegt. Na de Godinnentest-trilogie dacht ik dat er geen betere reeks kon worden geschreven, maar met Marionet heeft Aimée zeker een statement gemaakt.

Bij Marionet wordt er als het ware met een kastenstelsel gewerkt. Je kunt een I, II, II, IV, V, VI, VII krijgen op basis van je intelligentie. Dit wordt getoetst door een examen als je 17 bent. Wanneer je dit nummer toegewezen krijgt, staat je toekomst vast. Voor iedere rang zijn weer bijpassende beroepen. De hoogste rang is de ‘VII’, dit zijn de leiders van het land. Het kastenstelsel doet me een beetje denken aan De selectie-serie. Desondanks verschilt het verhaal gelukkig heel erg van deze serie. Je leert in het verhaal Kitty en de familie Hart goed kennen. Op deze manier creëer je meteen een liefde voor bepaalde personen (terwijl je sommige mensen juist verafschuwt).

Het boek bevat heel veel spanning maar levert ook veel vragen op. Je merkt dat er corruptie plaatsvindt in de familie Hart maar je weet niet goed hoe dit in elkaar steekt. Pas tegen het einde kom je er achter wat er precies aan de hand is en dat is waarom ik deze serie zo goed vind. Niet alleen het originele verhaal, maar ook de spanning en geheimzinnigheid was heel goed in dit boek. Toen ik op de allerlaatste bladzijde was kon ik enkel maar denken ‘neeee, ik wil mééér!’ en dat gaat ook komen. In het voorjaar van 2016 komt het vervolg uit van dit boek, I can’t wait. Ik heb nog duizend vragen in m’n hoofd die ik graag beantwoord zou willen hebben en ik weet zeker dat in de volgende boeken alles wordt beantwoord.

Meer recensies lezen van de boeken van Aimee Carter? Klik dan hier.

Rating: 4,8/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *