Boekrecensies,  Thriller

Mannen die vrouwen haten – Stieg Larsson

Stieg LarssonTitel: Mannen die vrouwen haten
Auteur: Stieg Larsson
Verschenen: November 2006
Pagina’s: 560
Uitgever: Signatuur
Originele titel: Män Som Hatar Kvinnor

“Mensen hebben altijd geheimen. Het is alleen de vraag hoe je daarachter komt. ” Lisbeth Salander
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, en een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriet Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert

Mening:
Ik deed het boek open en vanaf het eerste moment zat ik meteen in het verhaal. Ik las elk vrij moment van de dag en soms wel tot midden in de nacht – en ik besefte dat ik eigenlijk te moe was om te lezen. De personages zijn heel goed en duidelijk beschreven en zijn ook geen normale personages. Wat ik op het moment van het lezen zo leuk vond, was dat dit boek zich afspeelt in Zweden, waar ik naar toe op vakantie ben geweest. Daardoor herkende ik plaatsen die genoemd werden.

Stieg Larsson weet het verhaal duidelijk neer te zetten

Het verhaal is naar mijn idee heel zwaar, Lisbeth heeft het heel moeilijk gehad en dat laat Stieg Larsson duidelijk zien met zijn verhaal. Hij trekt je mee in het boek alsof je er bij staat te kijken. Je wordt meegenomen in de zoektocht naar de moordenaar van de 16-jarige Harriët, waarbij de titel van het boek ook heel erg verduidelijkt wordt.
Dit boek is een hele goede aanrader, het is geen meisjesboek of een fantasieboek, het is thriller waarbij je zo in het verhaal word gezogen en waarbij je je totaal kan inleven.

Meer recensies lezen van de boeken van Stieg Larsson? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

  • Swaen

    Ik ben zo verliefd op dit boek, de andere twee in de serie zijn ook echt geweldig. Helaas is de schrijver veel te vroeg overleden, hij heeft deel 4 niet af kunnen schrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *