Boeken

Magnolia Parks (Magnolia Parks #1) – Jessa Hastings

Een gevalletje TikTok made me buy it: Magnolia Parks. Deze serie is ontzettend populair op BookTok en trok daarom mijn aandacht. De Magnolia Parks serie is oorspronkelijk uitgegeven in het Engels, maar het eerste deel (Magnolia Parks) is nu vertaald naar het Nederlands. Hier lees je de recensie van het eerste deel uit de Magnolia Parks serie: Magnolia Parks van Jessa Hastings.

Waar gaat Magnolia Parks van Jessa Hastings over?

Magnolia Parks, het eerste deel in de gelijknamige hitserie van Jessa Hastings, gaat over de beeldschone Magnolia Parks, een zelfzuchtige en licht neurotische Londense socialite. BJ Ballentine is de meest gefotografeerde bad boy van het Verenigd Koninkrijk, en degene die haar hart brak. Hoewel iedereen weet dat hun liefde voorbestemd is, zijn ze in een ingewikkeld spel van fake dates, wraakacties en knipperlichtrelaties beland. Zij flirt met andere mannen om hem op afstand te houden; hij duikt met andere vrouwen het bed in om haar terug te pakken.

magnolia parks

Titel: Magnolia Parks
Auteur: Jessa Hastings
Verschenen: juni 2024
Pagina’s:
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

 

Mijn mening over Magnolia Parks

Dit boek werd zo gehyped op TikTok en de cover sprak me erg aan, dat ik vol goede moed begon aan Magnolia Parks. Zeker toen er werd gezegd dat dit boek ‘voor fans van Gossip Girl’ is.

Het boek volgt twee verhaallijnen: van Magnolia Parks en BJ Ballentine. Verwende twintigers die bulken van het geld en het ene na het andere coole Londense socialite feestje hebben. Magnolia en BJ zijn al drie jaar uit elkaar, maar ze kunnen elkaar ook niet loslaten. Elke pijnlijke poging om elkaar los te laten brengt Magnolia en BJ juist dichter bij elkaar. Maar hun grillige gedrag zorgt voor steeds meer problemen, en inmiddels staat niet alleen hun vriendschap, maar ook hun toekomst op het spel. Ze zullen hun verleden onder ogen moeten komen om de vraag te beantwoorden die ze hun leven lang al vermijden: hoe vaak kom je de liefde van je leven tegen?

De kledingstijl van alle karakters wordt uitvoerig besproken – tot merken en prijzen aan toe – dat je een goed beeld krijgt van de personages. Ik kan me zomaar voorstellen dat deze boekenserie verfilmd wordt. De schrijfstijl van Hastings is wel lekker vlot, waardoor je tóch door blijft lezen, maar eigenlijk gebeurt er vrij weinig in dit boek.

Dit boek voelde als een toxic never ending story. Magnolia en BJ horen eigenlijk bij elkaar, maar ze kunnen niet met en ook niet zonder elkaar. BJ duikt met iedereen het bed in, en wordt boos als Magnolia hetzelfde doet. Erg hypocriet als je het mij vraagt. Dit boek is een en al drama en gossip, maar wat mij betreft blijft het erg op de oppervlakte en daardoor wordt het verhaal eentonig. Jammer! Misschien ligt het aan mijn leeftijd en ben ik de ‘Gossip Girl’ fase ontgroeid, maar het boek was sterker geweest als er wat meer diepgang in had gezeten.

Pluspunten:
+ Speelt als een serie af in je hoofd
+ Vlotte schrijfstijl

Minpunten: 
– Overhyped en weinig diepgang

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *