Mag ik bij jou
Feelgood,  Roman

Mag ik bij jou – Sanne Hillemans

Sanne Hillemans heeft al vaker boeken geschreven, deze zijn in eigen beheer uitgegeven. Mag ik bij jou is verschenen bij Loft Books en toen ik las waar dit boek over ging dacht ik: dit boek moet ik lezen!

Waar gaat Mag ik bij jou over?

Mag ik bij jou van Sanne Hillemans is een sprankelende roman vol liefde, met een randje misdaad. Amanda heeft haar leven goed op orde: ze werkt met plezier bij de makelaardij van haar vader en haar vriend Pepijn is perfect relatiemateriaal. Als ze hoort dat er in een lokale nachtclub een moord is gepleegd en de dader is ontkomen, staat dat dan ook ver van haar bed. Maar wanneer ze de opsporingsbeelden ziet, herkent ze hem meteen: Roan. Van kindsaf waren ze beste vrienden – en meer – tot ze gingen studeren en elkaar uit het oog verloren. Als ze die avond haar appartement binnenstapt, blijkt ze niet alleen te zijn. Roan staat midden in haar woonkamer. Hij is onschuldig, zegt hij, en heeft een schuilplaats nodig. Hoe kan ze nee zeggen tegen haar vroegere beste vriend?

Het verhaal draait om Amanda, zij werkt bij een makelaar en heeft een relatie met Pepijn. Ze hoort over een neergestoken man en hoort ook dat de dader nog voortvluchtig is. Als ze de beelden bekijkt van dader gelooft ze haar ogen niet: dit is Roan, de jongen met wie ze jarenlang beste vrienden is geweest en met wie ze ook kort even gescharreld heeft. Ze kan zich niet voorstellen dat hij de jongen heeft neergestoken. Op den duur duikt Roan in haar appartement op en vanaf dat moment wordt alles anders…

Mag ik bij jou is spannend en wordt goed opgebouwd!’

Met de komst van Roan wordt Amanda haar leven op zijn kop gezet. Haar relatie met Pepijn wordt ineens naar de achtergrond gedrukt, de band met haar ouders loopt een deuk op. En dat alles omdat ze de voortvluchtige Roan onderdak wil bieden en hem wil helpen, want: Roan zegt helemaal niet de dader van de steekpartij te zijn. Hij heeft een fout gemaakt tijdens die avond en nu wordt hij verdacht. Klopt dat wel? Is Roan zo zuiver als dat hij doet zeggen? En wat heeft hij nog meer te verbergen?

Mag ik bij jou is een ontzettend goed opgebouwd verhaal. Het is heel spannend geschreven en Hillemans heeft een prettige schrijfstijl die ervoor zorgt dat je moet doorlezen. Het verhaal heeft zeker als rode draad ‘spanning’ erdoorheen lopen, maar ook liefde staat centraal. Tot de laatste pagina heb ik genoten van Mag ik bij jou en het was dan ook zeker een vermakelijk boek. Als je op zoek bent naar een spannende roman, dan kan ik je van harte dit boek aanraden!

Pluspunten:
+ Origineel verhaal, even wat anders dan de standaard roman
+ Leest als een speer

Minpunten:
– Had van mij wel wat langer gemogen, maar dat is eigenlijk een pluspunt!

Meer recensies lezen van de boeken van Sanne Hillemans? Klik dan hier.

Mag ik bij jou

Titel: Mag ik bij jou
Auteur: Sanne Hillemans
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 209
Uitgever: Loft
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.