Maan
Boeken

Maan (De zeven zussen #5) – Lucinda Riley

Maan is het vijfde deel van De zeven zussen reeks, geschreven door Lucinda Riley. Aangezien de reeks zo populair is, moest ik natuurlijk ook alle boeken lezen en ik vertel je er graag meer over.

Waar gaat Maan over?

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. br /Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?br /Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…br /De zeven zussen – Maan is het vijfde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Deel 5 van De zeven zussen draait om Tiggy. De meeste zussen moeten veel moeite doen om hun afkomst te achterhalen, voor Tiggy is het allemaal een stuk makkelijker: ze moet in Grenada op zoek gaan naar een blauwe deur. Dat is de boodschap die ze van Pa Salt heeft gehad. Alleen Tiggy die heeft helemaal geen behoefte om haar achtergrond te achterhalen: ze is veel te druk met haar nieuwe baan in Schotland. Ze gaat werken op een prachtig landgoed van lord Charlie Kinnaird, die een dubbele baan heeft en óók werkt als dokter. Haar taak? De Schotse wilde katten verzorgen die op het landgoed leven.

Klik hier om Maan te bestellen via Bol.com!

Op het landgoed leeft Chilly, een oudere man die ‘spirituele krachten’ heeft. Chilly gaat Tiggy helpen om terug te brengen naar haar familie en hij kan haar vertellen wat haar afkomst is. Je wordt meegenomen naar de jaren 20 in Spanje en ik kan je eerlijk zeggen dat de verhalen steeds boeiender worden naar mate je verder vlot in de reeks. Maan is zo ontzettend goed geschreven: het verhaal in Schotland weet je te raken, je wordt door het Spaanse verhaal compleet meegesleurd en ook de USA speelt een belangrijke rol. Door alle research die Lucinda Riley heeft gedaan over de locaties (en het schrijven-op-locatie) heb je ook het gevoel alsof het geen fictie is.

‘Ik kon Maan bijna niet neerleggen en kan niet wachten op het vervolg’

Zowel hoofdpersonen Tiggy, Lucia en Maria raken je enorm. Ieder verhaal heeft weer iets bijzonders en je kunt je met hen identificeren op de een of andere manier. Je leert veel over de wereld waarin zij zich bevinden, denk aan de Gitanos – de Spaanse zigeuners, maar ook over de ellende die zij doormaken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maan was een heerlijk boek dat ik bijna niet kon neerleggen en het was zeker een van mijn favoriete verhalen. Tiggy is een geweldig hoofdpersonage en ik heb haar echt in mijn hart gesloten. Toch vond ik het heel moeilijk om het boek dicht te moeten slaan want dit betekende dat ik pas in 2020 weer een boek van De zeven zussen kan lezen. Ik kan in ieder geval nu al niet wachten.

Meer recensies lezen van de boeken van Lucinda Riley? Klik dan hier.

Maan

Titel: Maan
Auteur: Lucinda Riley
Verschenen: januari 2019
Pagina’s: 606
Uitgever: Xander uitgevers

bol-button

Rating: 5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *