Feelgood

Luchtpost (Beachclub Esperanza #3) – Chantal Claassen

Het derde deel van de Beachclub Esperanza serie heet Luchtpost. Benieuwd naar wat ik van Luchtpost van Chantal Claassen vond? Je leest het in deze recensie.

Waar gaat Luchtpost van Chantal Claassen over?

Als ze kort achter elkaar haar baan, appartement én relatie kwijtraakt, besluit Babs haar vader te helpen bij het opknappen van een vervallen hotel in de buurt van Beachclub Esperanza. Een win-winsituatie, want zo is ze in de buurt van haar beste vriendin én kan ze het respect van haar vader verdienen. Ze krijgt hierbij hulp van rokkenjager Benjamin, de eigenaar van de strandtent, die zich graag met het hotel bemoeit. Al snel begint ze voor hem te vallen, maar kan ze hem wel vertrouwen?

Het leuke aan de Beachclub Esperanza serie van Chantal Claassen is dat je niet per se de voorgaande delen (Flessenpost en Briefpost) hoeft te lezen, maar extra leuk is het natuurlijk wel. De hoofdpersonages van de eerste twee boeken krijgen namelijk vaak een bijrolletje in het volgende boek. In deel drie maken we kennis met Babs. Het is het klassieke verhaal: ze raakt haar baan kwijt (omdat ze een te goed hart heeft) en daardoor ook haar appartement, en haar relatie loopt ook nog eens op de klippen. Om zichzelf te bewijzen aan haar vader, gaat ze hem helpen met het opknappen van een hotel in Hoek van Holland: ‘Casa Kansloos’. Ik moest erg lachen om deze benaming. Laat dat nu vlak in de buurt zijn van Beachclub Esperanza – de thuisbasis van deze serie.

“De perfecte, hartverwarmende afsluiter van een drieluik in Beachclub Esperanza!”

Tijdens het renoveren van het hotel krijgt ze hulp van drie Hongaarse mannen, die voor een leuke dynamiek in dit boek zorgen. Deze situatie kaart ook meteen een maatschappelijk probleem aan, waar Babs zich eigenlijk wel voor wil inzetten. Al snel ontmoet Babs ook de vlotte Benjamin, de eigenaar van de beachclub. Hij staat bekend als player en zal zeker niet klaar zijn voor een vaste relatie. Je raadt het al: ze valt natuurlijk als een blok voor hem. Maar wat schuilt er nog meer achter zijn player imago?

Het verhaal is voorspelbaar en herkenbaar, maar op z’n tijd hou ik daar enorm van. Dan weten we tenminste waar we aan toe zijn, toch? In boek 2 pakten de personages Kaat en Oliver mij minder, maar in dit deel heeft Claassen ervoor gezorgd dat je weer helemaal weg kunt zwijmelen bij Benjamin en Babs. De schrijfstijl van Claassen is heerlijk luchtig; ik had dit boek binnen een dag uit. En dat terwijl dit boek niet alleen feelgood is; het heeft wel degelijk een diepere laag. De perfecte, hartverwarmende afsluiter van een drieluik in Beachclub Esperanza!

Chantal Claassen heeft mij weten te overtuigen dat ze in de top van de Nederlandse feelgood auteurs thuishoort. Ik ben benieuwd naar het volgende boek!

Pluspunten: 
+ Feelgood met een diepere laag
+ Fijne schrijfstijl
+ De perfecte afsluiter van een romantisch drieluik

Heb jij al boeken van Chantal Claassen gelezen?

Bestel dit boek bij Bol.com. 

luchtpost

Titel: Briefpost
Auteur: Chantal Claassen
Verschenen: April 2023
Pagina’s: 251
Uitgeverij: Zomer & Keuning

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *